In het Amerikaanse Reno, Nevada, heeft Flirtey een bezorging per drone uitgevoerd met boodschappen van de 7-Eleven. De drone vloog hiervoor een 1,6 kilometer volledig autonoom.

Bezorging

De Amerikaanse supermarkt 7-Eleven heeft samen met Flirtey de eerste commerciële bezorging per drone uitgevoerd. De drone vloog autonoom van de supermarkt naar de klant en bezorgde daar de boodschappen. De boodschappen werden op de grond geplaatst bij het huis van de klant die het vervolgens kon oppakken.

Boodschappen

De drone bracht een sandwich met kip, koffie, donuts, snoepgoed en slurpees naar de klant. De boodschappen zaten in twee verpakkingen die apart naar de klant gevlogen werden.

Pilot-programma

Bij een van de 7-Eleven supermarkten werden klanten gevraagd mee te doen aan het pilot-programma. Hierbij konden de klanten er dus voor kiezen om de boodschappen thuis te laten bezorgen per drone. In de toekomst moeten klanten dit vanuit huis kunnen laten doen.

Flirtey

Het Amerikaanse bedrijf Flirtey is al langer bezig om drone delivery een feit te maken. In maart voerde Flirtey een bezorging van een pakket uit in een stedelijk gebied. In juni voerde zij een bezorging uit tussen schip en wal. Flirtey heeft voor de uitvoering van de drone bezorgingen toestemming gekregen van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA.

Flirtey drone bezorgt boodschappen 7-Eleven

0 Reacties

    Plaats een reactie