Een drone heeft volledig autonoom een pakket bezorgd in een stedelijk gebied in de Amerikaanse staat Nevada. Met deze FAA-goedgekeurde 'drone delivery' schrijft de Amerikaanse startup Flirtey geschiedenis.

Flirtey

Matt Sweeney, directeur van Flirtey, kondigde vandaag aan dat een hexcacopter (drone met zes motoren) met succes een pakket heeft bezorgd bij een huis in een woonwijk in Hawthorne, ongeveer 225 kilometer ten zuidoosten van Reno. Het is de eerste keer dat er met goedkeuring van de Federal Aviation Administration (FAA) een dronebezorging plaats vindt in een stedelijk gebied.

Flirtey maakt eerste dronebezorging in stedelijk gebied

Autonoom

De drone bezorgde volledig autonoom een pakket over een afstand van 2.5 kilometer. De route was voorgeprogrammeerd met behulp van GPS. Sweeney vertelt dat er een dronepiloot standby stond tijdens de bezorging, maar dat deze niet heeft hoeven ingrijpen.

Bezorging

Tijdens deze bezorging werd een doos met hulpgoederen, waaronder voedsel, water en een EHBO-kit, afgeleverd. Het pakket werd met behulp van een touw vanaf de zwevende drone naar de grond gestuurd.

Bezorging

"We denken dat de veiligste manier om pakketjes af te leveren, dat de drone op afstand blijft en het pakket in de hand van de klant laat vallen", aldus Sweeney.

Flirtey maakt eerste dronebezorging in stedelijk gebied

Vorig jaar

Vorig jaar had Flirtey ook al een primeur met de eerste FAA goedgekeurde bezorging in een landelijk gebied. De startup voerde in juli een aantal bezorgingen van medicijnen uit naar een gezondheidszorgkliniek in Virginia.

Klaar voor de toekomst

Volgens Sweeney laat de bezorging in Nevada zien dat drones ook veilig kunnen navigeren in stedelijke gebieden met hoge gebouwen en hoogspanningskabels.

1 Reacties

  1. bas

    cool

Plaats een reactie