De Amerikaanse start-up Flirtey Inc. heeft met toestemming van de FAA de eerste officiële bezorging uitgevoerd tussen schip en wal.

Ship-to-shore

De test vond plaats aan de kust van de Amerikaanse staat New Jersey waar Flirtey demonstreerde hoe men eenvoudig goederen van het schip aan wal krijgt. Wanneer er sprake is van een ramp aan land kan een schip op afstand vanuit zee snel zeer belangrijke items zoals medicijnen naar wal sturen. Natuurlijk kan de drone ook ingezet worden om vergelijkbare goederen van wal snel naar het schip te krijgen.

Delaware Bay

Geografisch gezien vertrok Flirtey's drone vanaf een schip in Delaware Bay in New Jersey en vloog over de Cape May Canal om een drop-off te doen van zijn lading in de Cape May-Lewes Ferry Terminal. De vlucht werd door de FAA goedgekeurd.

Flirtey voert eerste Amerikaanse dronebezorging vanaf schip uit

Hexacopter

De drone waarmee Flirtey haar bezorgingen uitvoert heeft een hexacopter-frame van carbon-fiber en aluminium. Voor de bezorgtoepassing is de drone voorzien van custom 3D-printed parts.

Flirtey voert eerste Amerikaanse dronebezorging vanaf schip uit

Flirtey

Flirtey voerde vorig jaar de eerste dronebezorging uit in de Verenigde Staten met goedkeuring van de FAA. In maart schreef het bedrijf geschiedenis met de eerste Amerikaanse dronebezorging in stedelijk gebied.

0 Reacties

    Plaats een reactie