Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver, de eerste echte bezorging door middel van een drone is voltooid. Dit heuglijke feit is op naam van Flirtey komen staan.

Eerste dronebezorging

17 juli 2015 zal de boeken ingaan als de dag van de eerste dronebezorging. De vlucht vond plaats in de Verenigde Staten. De vlucht werd gebruikt om 24 pakketten met dringende medicijnen af te leveren bij een gratis kliniek in Wise, Virginia. De vlucht is vlekkeloos verlopen.

Flirtey

Dat de vlucht zou plaatsvinden was al langer bekend. Flirtey heeft nauw samengewerkt met Virginia Tech University en NASA om tot deze succesvolle vlucht te komen. Het feit dat de eerste dronebezorging nu daadwerkelijk heeft plaatsgevonden mag met trots in de boeken worden genoteerd. De bijzondere gebeurtenis is uiteraard gefilmd, zodat alle geïnteresseerden mee kunnen genieten.

Vlucht

De operatie startte met een vlucht met andere vliegtuigjes van de NASA, om de 24 pakketten van een apotheek in Oakwood naar de luchthaven in Wise te brengen. Vanaf deze luchthaven, Pine Lonesome, werden de drones van Flirtey de lucht in gestuurd. Die waren op hun beurt verantwoordelijk voor het laatste deel van de vlucht. Bij het eindpunt aangekomen, laat de drone het pakket via een ketting naar beneden zakken. flirtey2flirtey2

Let's Fly Wisely

De vlucht is als onderdeel van een project genaamd 'Let's Fly Wisely'. Met dit project moet aandacht worden gevestigd op de problemen van het leveren van gezondheidszorg in plattelandsgebieden. De CEO van Flirtey, Matt Sweeny, is erg blij met het resultaat en geeft aan dat hij het een belangrijke stap in de richting van de toekomst vindt. "Proving that unmanned aircraft can deliver lifesaving medicines is an important step toward a future where unmanned aircraft make routine autonomous deliveries of your everyday purchases", aldus Sweeny in een verklaring.

0 Reacties

    Plaats een reactie