Vorig jaar presenteerde het Zwitserse bedrijf Flyability een nieuwe revolutionaire drone genaamd Gimball. Deze drone was in staat om in kleine ruimtes te vliegen zonder dat het gehinderd zou worden door botsingen. De drone heeft zijn kunnen nu echt bewezen door in een gletsjer in de Zwitserse Alpen te vliegen.

Flyability

Het Zwitserse bedrijf Flyability is een samenwerking aangegaan met het reddingsteam van de Zermatt gletsjer in de Zwitserse Alpen. Hier verkennen zij met een drone de spleten in de gebergte op een hoogte van 3500 meter boven zee niveau. flyability-zwitserland-gimball-drone-alpen-gletsjer-botsing-2016flyability-zwitserland-gimball-drone-alpen-gletsjer-botsing-2016

Risico

De drone moet door de nauwe spleten van de ijsgrotten vliegen, iets dat met andere hedendaagse robot technieken nog niet eerder is gelukt. Ook zijn de plekken een groot risico voor menselijke reddingswerkers.

Grenzen verleggen

Flyabillity heeft met de drone grenzen weten te verleggen en vloog succesvol door de nauwe spleten in de bergen. Daar werden ook opnames gemaakt waarin te zien is dat de drone regelmatig tegen het ijs botst.

Gimball

De drone zit in een spiraalvormige, vrij ronddraaiende, beschermende kooi. Hierdoor kan de drone perfect blijven vliegen nadat hij botst. Ook kan de drone veilig in de buurt van mensen vliegen.

Drone for Good Award

Vorig jaar won het team van Flyability met hun Gimball de internationale Drone for Good Award en kregen hiermee 1 miljoen dollar. Deze ontwerpwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd in de Verenigde Arabische Emiraten.

0 Reacties

    Plaats een reactie