Een drone in kleine ruimtes op afstand besturen is soms heel moeilijk. Vooral wanneer de drone ergens tegenaan botst is het snel afgelopen met de drone vlucht. Om dit probleem op te lossen heeft Flyability de Gimball drone ontwikkeld. De drone is omringd door een grote bal en beschikt over een geavanceerde gimbal technologie.

Kleine ruimtes

Door de kooi constructie om de drone kan deze gemakkelijk manoeuvreren in kleine ruimtes en kunnen hierdoor gemakkelijk ingezet worden in rampgebieden. De Gimball drones kunnen door door krappe ruimtes en buizen vliegen waardoor hij ingezet kan worden bij bijvoorbeeld ingestorte gebouwen. drone_gimball_botsing_carbon_flyabilitydrone_gimball_botsing_carbon_flyability

Veilig manoeuvreren

De Gimball drone is niet alleen bots-proof in gebouwen maar is ook nog eens veilig voor mensen. Door de kooi constructie kan de propeller niet geraakt worden en lopen mensen geen gevaar wanneer zij geraakt worden door de Gimball.

Prototype

Na 5 jaar van research aan een Zwitserse Technische Universiteit hebben de makers inmiddels een prototype ontwikkeld. Het bedrijf wil de Gimball drone nog verder ontwikkelen zodat zij kunnen zien waar deze in een gebouw vliegt en een auto-return functie waardoor de drone terug keert naar het home-point wanneer zijn missie voorbij is.

Ontwerpwedstrijd

De Gimball drone van Flyability heeft onlangs één miljoen dollar gewonnen bij een ontwerpwedstrijd in de Verenigde Arabische Emiraten. Zij wonnen met de Gimball drone de 'Drones for Good' award.

0 Reacties

    Plaats een reactie