Afgelopen week vond de 1e uitreiking van de UAE Drones for Good Awards plaats in Dubai Internet City. In het bijzijn van Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum en vooraanstaande ministers uit de Verenigde Arabische Emiraten, ontving Team Flyability uit Zwitserland de internationale Drone for Good Award t.w.v 1 miljoen dollar.

Team Flyability

Het Zwitserse team Flyability verdiende met hun drone genaamd Gimball de hoofdprijs in de internationale categorie van de Drones for Good Awards. Naast een eervolle vermelding verdiende het team hiermee 1 miljoen Amerikaanse dollars. Gimball is speciaal ontworpen om in besloten ruimtes te kunnen vliegen. Ook is de Zwitsere drone in staat veilig in de buurt van mensen te vliegen. Gimball is uitgerust met een roterende kooi die dient ter bescherming van zowel de drone als omstanders. Ook zorgt de beschermende kooi ervoor dat de drone geen stabiliteit verliest bij een eventuele botsing. Deze eigenschappen maken de drone uitermate geschikt als search-and-rescue drone. [embed]

7zWxnRplv8s[/embed] Flyability team captain Patrick Thevoz licht toe: “We hadden moeite om financiering te vinden voor onze 'search-and-rescue' drone, maar dankzij deze prijs kunnen we ons project op korte termijn commercieel ontwikkelen en snel beginnen met het redden van levens op plekken waar hulpverleners moeilijk kunnen komen."

Drones for Good prijs

De Drones for Good Awards zijn in het leven geroepen tijdens de Government Summit 2014. Gedurende een 2-daags evenement presenteerden 39 finalisten verdeeld over 3 categorieën in Dubai Internet City hun projecten aan een panel van internationale juryleden. Er was ook een award voor nationale projecten uit de Verenigde Emiraten. De winnaar in deze divisie won 1 miljoen dirham.

Goverment Summit

De Drones for Good Awards zijn opgericht tijdens de UAE Goverment Summit in 2014. De Government Summit focust zich op de introductie van technologieën die overheidsdiensten en hulpdiensten kunnen helpen en innoveren, en dan met name door het gebruik van drones en robots. "De UAE Drones for Good Awards zijn een tastbare uitkomst van de visie van zijne hoogheid Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum om optimaal gebruik te maken van innovaties en technologie in het dienen van de mensheid", aldus minister Mohammed Abdullah Al Gergawi.

0 Reacties

    Plaats een reactie