De Verenigde Staten heeft een beperking ingesteld voor dronevluchten over 133 militaire faciliteiten. Het verbod wordt ingesteld om veiligheidsredenen en het is de eerste keer dat dergelijke beperkingen alleen voor drones worden ingesteld in plaats van vliegtuigen in het algemeen, zo meldt de Federal Aviation Administration (FAA).

Beperkingen

De beperkingen zijn een reactie op verzoeken van de Defensie afdeling en andere veiligheids- en inlichtingendiensten, licht de Federal Aviation Administration toe in een verklaring. Er wordt niet gesproken over de aanleiding voor een specifieke dreiging.

VS beperkt dronevluchten boven meer dan 133 militaire faciliteiten

Maximale vlieghoogte

Ondanks het feit dat drones niet over de faciliteiten kunnen vliegen, staat de FAA overeenkomst wel dronevluchten tot 120 meter toe in de aangrenzende gebieden van de faciliteiten, aldus de verklaring. Kleine drones zijn in het algemeen beperkt door de FAA voor vluchten niet hoger dan 120 meter zonder speciale toestemming.

Drone-industrie

De aankondiging van de FAA kwam als een verrassing voor de Amerikaanse drone-industrie, aldus Michael Drobac van de Small UAV Coalition. De bedrijven werden niet gevraagd naar hun mening voorafgaand aan deze beslissing ondanks de inspanningen om nauw samen te werken met de luchtvaartorganisatie via een groot aantal commissies en werkgroepen, zei hij. De 'onduidelijke' taal in de nieuwe beperkingen laat dronepiloten in onzekerheid over wat wel en wat niet zal worden toegestaan, zei hij.

"We missen de aard van de duidelijkheid en specificiteit dat de industrie afhankelijk is van de overheid", zei Drobac.

VS beperkt dronevluchten boven meer dan 133 militaire faciliteiten

Overtredingen

De nieuwe vluchtbeperkingen zijn vanaf 14 april 2017 van kracht. Slechts een paar uitzonderingen worden toegestaan en moeten vooraf worden gecoördineerd met de betreffende faciliteit of de FAA. Dronepiloten die de regels overtreden, worden onderworpen aan boetes of strafrechtelijke vervolging.

0 Reacties

    Plaats een reactie