De internationale coalitie tussen toonaangevende bedrijven die drones maken en verkopen hebben besloten zich op te delen in twee aparte groepen. Met een groep speciaal gericht op consumenten hoopt de nieuwe afsplitsing nog meer te kunnen realiseren.

Dronefabrikanten

Vier dronefabrikanten verlieten gisteren de Small UAV Coalition. Dit zijn de in China gevestigde DJI, Frans-gebaseerde Parrot, in Californië gevestigde GoPro en 3D Robotics.

Focus op consumenten

Hoewel de nieuwe groep nog steeds nauw samenwerkt met de originele coalitie op het gebied van grote kwesties, willen de eerdergenoemde bedrijven zich heel specifiek richten op kwesties met betrekking tot de consument, vertelt GoPro woordvoerder Jeff Brown tegen USA Today.

Drone coalitie splitst op in consumenten en commerciële groep

Noodzakelijk

Aangezien de dronemarkt steeds meer vorm begint te krijgen, was deze opsplitsing noodzakelijk. Bedrijven als Amazon Prime Air en Alphabet's Google X zijn met name bezig op het gebied van 'drone delivery'. Terwijl de consument juist drones gebruikt voor luchtfotografie, racing en puur voor plezier.

Drone coalitie splitst op in consumenten en commerciële groep

DJI

"DJI en de andere drie bedrijven zijn vorig jaar toegetreden tot de coalitie, dus het was een natuurlijk moment om te beoordelen waar we naartoe gingen", vertelt Adam Lisberg, woordvoerder van DJI Technology.

"Wij beschouwen de bondgenoten van de Small UAV Coalition als vrienden, maar de business groeit zo snel dat we dachten dat we het meest zouden profiteren als we een groep vormen gericht op de thema's die belangrijk zijn voor onze klanten", aldus Lisberg.

0 Reacties

    Plaats een reactie