De Amerikaanse start-up Zipline heeft vandaag de primeur met de eerste officiële bezorgdienst met drones. Het bedrijf voert vluchten uit in Rwanda. Het gaat hier om het transport van bloedvoorraden. In de toekomst zullen meerdere medisch noodzakelijke items vervoerd worden met drones.

Zipline International

Eerder dit jaar werd al bekend dat Zipline International drones in wilde gaan zetten om medicijnen naar patiënten in afgelegen gebieden te vervoeren. Vandaag is de eerste offciële vlucht uitgevoerd. De drones worden ingezet door de Rwandese regering en die willen ruim 150 noodleveringen per dag uitvoeren. Het bloed wordt met drones naar 21 transfusiecentra in het weselijke deel van het lang gevlogen.

Zipline start 's werelds eerste bezorgdienst met drones in Rwanda

Slechte infrastructuur

In Afrika zijn de wegen vaak onbegaanbaar en dat zorgt ervoor dat patiënten vaak lang moeten wachten. Door drones in te zetten worden bloedvoorraden sneller tussen collega's in het land uitgewisseld. Op lange termijn moeten ook andere spullen via drones verzonden worden. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde vaccins of andere medische producten die ziekenhuizen nodig hebben.

Drone

De drone is ontwikkeld door de Amerikaanse start-up uit Silicon Valley, Zipline International. Het onbemande luchtvaartuig weegt 13 kilo en kan een afstand afleggen van wel 150 kilometer. De drone wordt in de lucht geschoten met een katapult. De items die hij bezorgt worden gedropt in combinatie met een parachute.

Zipline start 's werelds eerste bezorgdienst met drones in Rwanda

Kosten

Het is nog onduidelijk hoeveel de koeriersdienst kost, wel is duidelijk dat het een duurzame investering is en het mensen levens kan redden. De drone delivery service wordt betaald door de overheid in Rwanda.

0 Reacties

    Plaats een reactie