De politie in New Delhi, India wil in aanloop naar dag van de Republiek, op 26 januari, twee nieuwe drones aanschaffen. De drones kosten totaal bijna 500 euro en worden gemaakt door de ‘Defence Research and Development Organisation’ (DRDO) in samenwerking met dronefabrikant IdeaForge.

Handhaving

De politie, in New Delhi, India, wil de twee drones inzetten om toezicht te houden bij drukbezochte evenementen en wanneer de wet wordt overtreden of de openbare orde wordt verstoord. De drones zijn al eerder getest tijdens de Onafhankelijkheidsdag, de Chhath Puja en de Muharram. Ook bewijst een drone zijn nut tijdens de bestrijding van rellen.

Quadcopter

De drones die de politie in New Delhi heeft besteld zijn gemaakt door de DRDO in samenwerking met ideaForge. De onbemande quadcopter heet de Netra UAV en kosten samen totaal 70 lakh (7 miljoen Indiase Rupees). Dit is gelijk aan ongeveer 100.000 euro.

Specificaties

De drone heeft een bereik van ruim 4 kilometer en een vliegtijd van ongeveer 40 minuten. Het onbemande luchtvaartuig is in staat om zowel een normale als een nachtzicht camera te dragen. Ook kan de drone zich vastzetten op een voertuig zodat hij deze autonoom kan volgen. Ter veiligheid beschikt de drone ook over een return-to-home functie waardoor hij bij problemen altijd terug kan vliegen naar de start locatie. drone-new-delhi-india-quadcopter-politie-netra-uav-ideaforge-01-2016drone-new-delhi-india-quadcopter-politie-netra-uav-ideaforge-01-2016

Verkrachtingen

Eerder waren er ook al plannen gemaakt voor de inzet van drones. Toen werden drones ingezet op een hoogte van 200 meter boven de stad om op zoek te gaan naar verdachte situaties. Dit werd gedaan naar aanleiding van een serie verkrachtingen in de Indiase hoofdstad.

0 Reacties

    Plaats een reactie