De politie van India gaat in de hoofdstad New Delhi drones inzetten om vrouwen meer veiligheid te bieden. De kleine drones worden uitgerust met nachtkijkers om zo ook in de nacht te kunnen patrouilleren.

Surveilleren

De drones zullen op een hoogte van 200 meten door de stad vliegen op zoek naar verdachte situaties. Het beeld van de camera is voor agenten live te volgen in hun dienst auto. De drones zullen een zeshoekig gebied surveilleren van ongeveer 2 á 3 kilometer. Drones kunnen zich makkelijk op verlaten gebieden richten zonder hier snel opgemerkt te worden.

Uber

Afgelopen maandag werd een 27-jarige vrouw verkracht in de hoofdstad door een Uber taxi chauffeur. Onderweg was zij in slaap gevallen waarna zij wakker werd in een afgelegen gebied van de stad. In de auto werd zij door de taxi chauffeur verkracht. De taxi chauffeur is later aangehouden. uber_taxi_chauffeur_gearresteerd_drone_new-delhi_indiauber_taxi_chauffeur_gearresteerd_drone_new-delhi_india

Oplossing

Of de drones de oplossing bieden tegen het probleem valt nog te zien. Er valt natuurlijk niet veel op aan een stilstaande auto en een drone moet vaak van batterij verwisselen.

0 Reacties

    Plaats een reactie