Drones komen nog regelmatig in een kwaad daglicht te staan vanwege roekeloze drone piloten. Op dit moment is het nog lastig om dergelijke piloten aan te pakken. Nu heeft de Federal Aviation Administration (FAA) bekendgemaakt dat drone registratie echt doorgevoerd gaat worden. Voor 19 februari moeten drone piloten hun onbemande vliegtuigjes uitrusten met een unieke code. De registratieplicht geldt voor drones binnen een bepaalde gewichtsklasse.

Kentekenplaat

Maandag heeft de FAA bekendgemaakt dat, voor 19 februari, drone piloten hun drones moeten uitrusten met de zogenaamde 'kentekenplaat'. Er wordt een code opgestuurd die op het onbemande vliegtuigje geplakt moet worden. Op deze manier is het eenvoudiger voor juridische instanties om regelovertredende drone piloten aan te pakken. Hiervoor was dat lastig aangezien drone bezitters vrijwel niet achterhaald konden worden bij een overtreding. Het idee is afkomstig van D66 Europarlementariër Matthijs van Miltenburg, zijn voorstel om een drone te voorzien met een 'kentekenplaat' werd onlangs geaccepteerd door het Europees Parlement. Nu wordt het idee ook daadwerkelijk uitgevoerd. FAA-federal-aviation-administrationFAA-federal-aviation-administration

Registratie

De registratieplicht is bedoeld voor drones vanaf een bepaald gewicht. UAV's die tussen de 250 gram en 25 kilogram wegen zijn verplicht om de code op de drone te plakken. Wanneer dit niet wordt gedaan, kan er een boete verwacht worden. Voor de registratie geldt een minimumleeftijd van 13 jaar. Op dit moment is de registratie nog uitsluitend bedoeld voor recreatieve drone gebruikers. De FAA wil echter dat in 2016 ook commerciële gebruikers zich moeten registreren.

Kosten

Het systeem gaat vanaf 21 december in werking. Voor piloten die reeds een drone bezitten is het mogelijk om hun drone de eerste maand gratis te laten registreren. De personen die nu een drone aanschaffen moeten 5 euro betalen om het onbemande vliegtuigje te voorzien van een unieke code.

0 Reacties

    Plaats een reactie