De Amerikaanse supermarktketen Walmart wil drones inzetten en heeft hiervoor maandag toestemming gevraagd aan de Federal Aviation Administration (FAA). Net als bijvoorbeeld Amazon, Flirty en DHL wil Walmart drones inzetten om pakketten te bezorgen. Naast de bezorging van pakketten via drones heeft Walmart nog meer plannen met de inzet van onbemande luchtvaartuigjes.

Inspecties

Naast de bezorging van pakketten wil Walmart de drone technologie ook inzetten om inspecties uit te voeren aan hun gebouwen, magazijnen en distributie centra. De supermarktketen wil drones inzetten van de Chinese fabrikant DJI en sluit niet uit in de toekomst de drones in te zetten voor de beveiliging van gebouwen en parkeerplaatsen. drone-walmart-quadcopter-dji-inspecties-pakket-bezorging-2015drone-walmart-quadcopter-dji-inspecties-pakket-bezorging-2015

Testen

Inmiddels heeft Walmart al meerdere testen uitgevoerd met de onbemande luchtvaartuigen binnen hun eigen faciliteiten, maar willen deze techniek nu ook buiten gaan testen. Om dat de mogen hebben zij toestemming nodig van de FAA om kleine onbemande luchtvaartuigen te besturen. Met de inzet van drones willen zij een poging wagen om de leveringsketen efficiënter te maken zegt Dan Toporek, woordvoerder van Walmart.

FAA toestemming

“Je test voor een reden”, zegt Toporek. “Tijdens het testen kun je leren en ontwikkelen. Je onderzoekt welke benadering het beste is voor zowel de consument als het bedrijf”. Volgens Toporek is Walmart er klaar voor om drones buiten te testen zodra zij toestemming krijgen van de FAA. Het proces om toestemming te krijgen om kleine onbemande luchtvaartuigen te besturen duurt doorgaans 120 dagen.

Merchandise

Met de testen wil Walmart kijken of het mogelijk is om merchandise pakketten van een retail faciliteit naar een Walmart parkeerplaats kunnen transporteren. Deze pakketten moeten vervolgens toegankelijk zijn voor de consument. walmart-drones-quadcopter-dji-amerikaanse-supermarktketen-toestemming-faa-dan-toporek-2015walmart-drones-quadcopter-dji-amerikaanse-supermarktketen-toestemming-faa-dan-toporek-2015

Paketten bezorgen

Voor het bezorgen van pakketten aan klanten denken zij vooralsnog aan kleine dunbevolkte woonwijken. De drone vluchten worden uitgevoerd volgens een vliegplan waarbij alle bewoners op deze route toestemming hebben gegeven om boven hun huis te vliegen.

0 Reacties

    Plaats een reactie