Ook in Zwitserland wordt er momenteel gekeken naar de mogelijkheden van drones voor het bezorgen van post en pakketten. Swiss Post, het grootste postbedrijf van Zwitserland, demonstreerde gisteren op vliegveld Bellechasse in West-Zwitserland hun vliegende postbode tijdens een persconferentie. Het bedrijf laat voor nu weten dat het enkel om een experiment gaat. Swiss Post verwacht niet dat de delivery drones snel op grote schaal worden ingezet.

Prototype

Medio april 2015 liet Swiss Post weten in de zomer te willen gaan testen met dronebezorging, en het bedrijf geeft aan daar nu klaar voor te zijn. De Swiss Post quadcopter heeft een futuristisch design. Het prototype is in staat ongeveer 1 kilo aan vracht te vervoeren. "Onze drone is gemaakt van extreem lichte, maar weerbare, materialen. Hierdoor zijn we in staat om met een volle batterij en een volle lading van 1 kilogram zo’n 10 kilometer af te leggen", aldus een woordvoerder van Swiss Post. swisspost_drone_demonstratieswisspost_drone_demonstratie

Matternet

Voor het experiment wordt samengewerkt met Swiss WorldCargo en de Amerikaanse dronefabrikant Matternet. Laatstgenoemde is ook al druk bezig met het bezorgen van medicatie en voedsel in Afrika. Dankzij de software van Matternet is de drone van Swiss Post in staat geheel zelfstandig een route af te leggen. Veilige routes kunnen eenvoudig worden ingesteld via een computer of tablet.

Experiment

Tijdens de demonstratie van de Zwitserse bezorgdrone benadrukt zowel Swiss Post als haar partners dat het hier een experiment betreft. Er zijn nog geen plannen om dronebezorging op korte termijn op grote schaal uit re rollen. "We verwachten dat het nog minimaal 5 jaar duurt voordat we drones echt kunnen gaan inzetten voor commerciële doeleinden," aldus een woordvoerder. “Er zijn simpelweg nog teveel regelgevingen die ons beperken of onduidelijkheden rond het inzetten van drones." swisspost_drone_zwitserlandswisspost_drone_zwitserland

Opkomst dronebezorging

Swiss Post is niet het eerste bedrijf dat zich verdiept in de wereld van dronebezorging. Natuurlijk is het Amerikaanse Amazon al jaren bezig met de ontwikkeling van een bezorgdrone, en verdiepen ook grote partijen als Google en Alibaba zich steeds meer in de mogelijkheden van drones. Start-up Flirtey gaat er in de Verenigde Staten echter met de drone delivery primeur vandoor en voert op 17 juli a.s. de eerste dronebezorging uit. Geloof jij in drone bezorging? Laat je mening gelden op win.drones.nl en maak kans op een Bol.com cadeaubon t.w.v. €100!

1 Reacties

  1. missy li

    Het is zeer high-tech uitvindingen. Het kan de efficiëntie aanzienlijk verbeteren en Sparen onze tijd.

Plaats een reactie