Zwitsers postbedrijf Swiss Post gaat deze zomer het bezorgen van pakketten met drones testen. In eerste instantie is dat voor klanten die op afgelegen plekken wonen. Dat meldt een woordvoerder van het Zwitserse postbedrijf tegenover Swissinfo.

Bezorging via drones

Bij de test wordt samengewerkt met luchtvaartbedrijf Swiss International Air Lines en Amerikaanse dronemaker Matternet. De Zwitsers volgen daarmee onder meer Amazon, GeoPost en DHL.

Amazon

Amazon heeft haar pijlen al langer gerecht op bezorging middels drones. Het gigantische internetwarenhuis heeft voor de ontwikkeling van zijn drones onder meer voormalig medewerkers van NASA en Boeing in de arm genomen. Het bedrijf heeft van de Canadese overheid een testgebied toegewezen gekregen, waar het zijn drones naar hartelust mag testen. Amazon wil haar drones op termijn inzetten om pakketten bij al zijn klanten te bezorgen, zo’n half uur nadat zij wat bestellen.

Swiss Post

Swiss Post wilt haar drones in eerste instantie inzetten om klanten die afgelegen wonen makkelijker te kunnen bereiken. Zwitserland is erg bergachtig, waardoor bezorging middels drone in plaats van auto’s een voordelig alternatief kan zijn. drones-swiss-zwisterlanddrones-swiss-zwisterland

0 Reacties

    Plaats een reactie