Bekijk deze luchtopnames van het Vuurtoreneiland in het IJmeer.

Vuurtoreneiland

Het Vuurtoreneiland is een eilandje in het IJmeer net uit de kust van de polder IJdoorn bij Durgerdam. Het is in 1701 aangelegd om een lichtbaken te kunnen plaatsen, Hoek van 't IJ. In 1885 werd het eiland vergroot voor de Kustbatterij bij Durgerdam.

Vuurtoreneiland gefilmd met DJI Phantom 3 Professional

Vuurtoren

Aanvankelijk was de vuurtoren een vierkant, stenen gebouw. De vuurtoren is in 1893 vervangen door een achtkantige, conische, opengewerkte toren van gietijzer en profielstaal. De toren telt vijf etages waarvan de bovenste, het lichthuis, gesloten is. Voor de vuurtorenwachter is een aparte Lichtwachterswoning gebouwd. De huidige woning dateert uit 1951. De vuurtoren is sinds 1981 een rijksmonument. In 2001 werd het mistsein uitgeschakeld. Het licht in de vuurtoren werd in 2003 gedoofd, na de pensionering van de laatste vuurtorenwachter. Sinds 2005 is het licht weer in bedrijf.

Vuurtoreneiland gefilmd met DJI Phantom 3 Professional

Phantom 3 Drone

De opnames zijn gemaakt met behulp van een DJI Phantom 3 Professional quadcopter. De beelden zijn beschikbaar in 4K Ultra HD kwaliteit.

1 Reacties

  1. Brian

    Beste, Ik ben op zoek naar hoge resolutie beelden van het Vuurtoreneiland. Specifiek een luchtfoto zoals die op drones.n staat vanuit noord bekeken op het vuurtoreneiland zou u mij willen laten weten of u dergelijke beelden heeft en ter beschikking wil stellen? bij voorbaat dank Brian Boswijk vuurtoreneiland

Plaats een reactie