Sprinkhanenlagen zijn een groeiend probleem in India. Om de insecten te lijf te gaan, wil het Ministerie van Burgerluchtvaart nu drones in zetten, uitgerust met pesticidetanks.

Zwermen

Het Indiase Ministerie van Burgerluchtvaart heeft voor het eerst groen licht gegeven voor het vliegen van drones om sprinkhanen te bestrijden. India wordt geteisterd door zwermen sprinkhanen in het noordwesten en midden van het land.

Drones

De nieuwe drones zijn uitgerust met thermische camera's om de sprinkhanen in het donker beter te kunnen detecteren. Ze dragen een pesticidetank bij zich, waardoor ze in totaal zo'n 50 kg wegen. De drones gebruiken een mix van benzine en een batterij als aandrijving om de vliegtijd te verbeteren, die anders gering zou zijn.

India zet drones in tegen sprinkhanenplaag

Afwachten

De drones zijn speciaal gebouwd door Anna University in Chennai, India. Tot op heden zijn er drie drones ingezet om de sprinkhanenzwermen te detecteren en te vernietigen, en er zijn er nog 15 gepland. Het is nog even afwachten of deze methode effectief genoeg is om het tij te keren.

Bron: The Hindu

0 Reacties

    Plaats een reactie