Muggen, niemand houdt van ze. Maar een muggenplaag is pas écht vervelend, helemaal als die ook nog vervelende ziektes met zich meebrengt. In India zet men nu drones in om de gevleugelde insecten een halt toe te roepen.

Drones vs muggen

In India zet men drones in om de strijd tegen muggen aan te gaan. De muggen verspreiden malaria en knokkelkoorts en verschijnen in grote getale nabij de Musi-rivier. De drones worden ingezet om larves te doden die later uitgroeien tot muggen.

Speciale operaties

De nieuwe drones zullen speciale operaties uitvoeren langs een 21 kilometer lang stuk van de Musi-rivier, van Attapur tot Uppal. Drie teams van vijftig mensen onder leiding van twee assistent-entomologen en twee senior entomologen moeten de insecten een halt toeroepen.

India zet drones in om gevaarlijke muggen te bestrijden

Vernevelaars

De drones zijn speciaal uitgerust met zes vernevelaars. Op deze manier kunnen ze de muggen doden terwijl ze nog in hun babystadium zijn. De vernevelaars zijn gevuld met het veelgebruikte Temophos larvicide en de natuurlijk voorkomende Pyrethrum plant, die bekend staat om zijn insectenwerende eigenschappen.

0 Reacties

    Plaats een reactie