UAV-startup Wingcopter werkt samen met medicijnleverancier Merck om een ​​drone-afleverprogramma op te zetten in Duitsland. Momenteel loopt er al een pilot tussen de steden Gernsheim en Darmstadt. Bij succes wordt het project verder uitgebreid.

Samenwerking

Wing Copter gaat samenwerken met medicijnenleverancier Merck om medische pakketten te bezorgen per drone. In samenwerking met de Frankfurt University of Applied Sciences zullen de Duitse UAV-startup en de medicijnenboer een programma opzetten om pigmentmonsters te transporteren van een Merck-locatie in Gernsheim, Duitsland naar een laboratorium in Darmstadt - een afstand van 25 km.

Stil en efficiënt

“Wingcopter werd geselecteerd voor het project, omdat zijn drones alle kwaliteiten hebben die nodig zijn voor luchtvrachtvervoer tussen twee of meer faciliteiten: ze kunnen opstijgen en verticaal landen in de kleinste ruimtes, maar dankzij hun zwenkrotormechanisme kunnen ze ook veel efficiënter en stiller vliegen dan conventionele multicopters.", aldus een woordvoerder van Wing Copter.

Wing Copter bezorgt medische pakketten in Duitsland

Doel

Het doel van het pilot-programma is om deze verzendoplossing voor gebruik op verschillende locaties te evalueren en te ontwikkelen tot een bedrijfsmodel op lange termijn, gebaseerd op factoren zoals tijdsbesparing, duurzaamheid, kosten en flexibiliteit, aldus de initiatiefnemers in een persbericht.

Wingcoper

Wingcopter is inmiddels actief in tien landen en ontwikkelt en produceert autonome bezorgingsdrones voor sociale en civiele toepassingen. Daarvan loopt dus momenteel binnenkort een pilot in Duitsland. Op korter termijn zullen de projectpartners een eindrapport presenteren en gaat men kijken of men hiermee verder wil gaan.

Bron: Tech Crunch

0 Reacties

    Plaats een reactie