We zagen het al eerder in o.a. Vlaanderen, maar nu vliegt er ook in Nederland een drone van de politie rond om maatregelen te communiceren omtrent het coronavirus. De drone is uitgerust met een luidspreker die de bevolking attendeert op de regels en werd recent getest in Castricum.

Politie

De Nederlandse politie heeft een drone ingezet om de bevolking te attenderen op de belangrijke maatregelen die genomen worden tegen het coronavirus. Daarvoor heeft men de drone voorzien van luidsprekers. De drone vliegt met name in natuurgebieden, zoals duinen en stranden. Hier kwamen de afgelopen tijd helaas soms nog wel eens wat mensen te dicht bij elkaar samen.

DJI Mavic 2 Enterprise

De drone maakte een eerste testvlucht in Castricum, Noord-Holland. Deze is voorzien van een luidspreker met luid volume. De politie wil deze inzetten ter ondersteuning van patrouilles. Zodra men dan teveel mensen bij elkaar ziet, stuurt men de drone er op af om deze te waarschuwen. Net als in Vlaanderen lijkt het te gaan om de DJI Mavic 2 Enterprise.

Test

Voorlopig lijkt het in Nederland nog te gaan om een test, afgenomen in Castricum. Deze is uitgevoerd door de veiligheidsregio Noord-Holland. De audioboodschap is om de bevolking te herinneren aan de noodzakelijke maatregelen van social distancing. Bij een succesvolle test overweeg de politie om op zeer korte termijn de drone in te zetten, met name in de weekenden.

Bron: NOS

Foto: Bauke van Dijk

0 Reacties

    Plaats een reactie