Matternet heeft zijn nieuwe drone-station gelanceerd met een nieuw ontwerp en directe integratie met ziekenhuissystemen. Matternet wil hiermee nog betere droneleveringen tussen ziekenhuizen en apotheken garanderen.

Nieuw drone-station

Het nieuwe station integreert de M2-drone van Matternet en het cloudplatform, waardoor gebruikers op een gemakkelijke en probleemloze manier pakketten kunnen verzenden en ontvangen. De stations worden op moment van schrijven in Zwitserland en de VS uitgerold voor zorgsystemen.

Authenticatiesysteem

Het station zal een geïntegreerd authenticatiesysteem gebruiken, waardoor alleen geautoriseerd personeel het pakket bij het station kan deponeren of ophalen. De authenticatie wordt gedaan door de werknemer die zijn ziekenhuis-ID-kaart scant. Het station kan vier dozen onder gecontroleerde omstandigheden vervoeren om ervoor te zorgen dat de medische monsters op de juiste temperatuur zijn.

Matternet toont nieuw drone-station voor medische professionals

Voordelen

"Onze visie is om elke zorginstelling in elk grootstedelijk gebied te verbinden met de snelste transportmethode die vandaag beschikbaar is. We bouwen dit platform voor extreem snelle medische levering, waardoor ziekenhuissystemen de wachttijden van patiënten kunnen verkorten en miljoenen dollars per jaar kunnen besparen", vertelt Andreas Raptopoulos, CEO van Matternet trots.

Bron: Matternet

0 Reacties

    Plaats een reactie