De lokale politie in Italië mag nu drones gebruiken om de bewegingen van burgers tijdens de pandemie van het coronavirus te volgen. Sinds afgelopen maandag heeft de politie, die qua capaciteit alle hulp kan gebruiken, beschikking over deze extra maatregel.

Drones

In Italíë mag de lokale politie gebruik maken van drones om de lockdown waarin het land zich verkeert, af te dwingen. De Italiaanse burgerluchtvaartautoriteit (ENAC) bevestigde maandag haar goedkeuring, nadat ze verzoeken om aanvullende steun van "veel lokale politie-eenheden" had ontvangen.

Gebruik

ENAC zegt dat ze kunnen worden gebruikt in 'stedelijke gebieden' of 'waar kleine populaties worden blootgesteld aan het risico op impact'. Maar er zullen beperkingen gelden voor het gebruik van drones in de buurt van civiele luchthavens.

Italiaanse politie controleert lockdown met inzet van drones

Frustratie

De drones lijken een reactie op de toenemende frustratie over het gedrag van de groepen Italianen die de lockdown niet respecteren. i "Als iemand me komt uitleggen dat het opgeven van joggen als je niet veilig bent een dramatisch probleem is, neem ik ze mee naar de ziekenhuisafdelingen", zei Stefano Bonaccini, president van de regio Emilia Romagna.

Duur

Het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft gemeld dat tot zondag meer dan 92.000 mensen en meer dan 2.000 bedrijven waren gemeld wegens het overtreden van bewegingsbeperkingen. De drones komen dus niet uit de spreekwoordelijke lucht vallen. De autorisatie voor het gebruik van drones duurt voorlopig tot 3 april, met kans op verlenging.

Bron: Telegraaf.nl

Foto: The Guardian

0 Reacties

    Plaats een reactie