Op Kangaroo Island zijn flink wat wilde dieren het slachtoffer geworden van bosbranden en klimaatveranderingen. De Humane Society International wil deze dieren nu een helpende hand aanreiken en dat doet men onder andere met nieuwe drone-technologie.

Dieren redden

De Humane Society International gebruikt sinds kort op Kangaroo Island drones (HSI) om te helpen bij zoek- en reddingsmissies. Het gaat daarbij deze keer niet om mensen, maar juist om dieren die gewond zijn geraakt in de recente bosbranden die het land hebben getroffen. De drones zijn uitgerust met infrarood en zoomcamera's.

Drones zoeken en redden wilde dieren op Kangaroo Island

Drones

De Humane Society International werkt samen met drone-piloot Douglas Thron om de zoek- en reddingsmissies met drones in goede banen te begeleiden. De drones zijn uitgerust met infraroodcamera's, zoomlenzen en spots voor het vinden van de dieren, ongeacht de staat van de omgeving. Hiervoor worden DJI Matrice 200 modellen gebruikt.

DJI Matrice 200

De gebruikte drone betreft een DJI Matrice 200 die is uitgerust met de Zenmuse Z30 180x zoomcamera en de Zenmuse XT / XT2 infraroodcamera. Daarnaast is de drone uitgerust met een schijnwerper om dieren in het wild te onderscheiden. "Gebruik van deze technologie kan talloze uren besparen vergeleken met traditionele zoekmethodes op de grond. Tijd is kostbaar voor deze dieren omdat ze vaak sterven voordat ze kunnen worden bereikt.”, aldus Douglas tegen The Islander.

0 Reacties

    Plaats een reactie