China neemt de uitbraak van het coronavirus zeer serieus. De supermacht zet daarbij ook steeds vaker drones in om te helpen het virus in te dammen. Met o.a. software-aanpassingen en chemische sproeiers wil men verdere verspreiding van het virus voorkomen.

Grote quarantaine

De Chinese overheid gebruikt drones voor het meten, in kaart brengen en handhaven van de orde om de grootste quarantaine ter wereld af te dwingen om het coronavirus te bevatten. Industriële drones zijn aangepast door overheidsinstanties en drone-fabrikanten om naar schatting 50 miljoen inwoners van een dozijn Chinese steden binnen te houden.

Drones

Drone-software is herschreven naar applicaties voor crowd management en ziektedetectie. De drones zijn uitgerust met thermische sensoren, high-definition zoomlenzen, luidsprekers en chemische sproeiers voor het desinfecteren van grote gebieden, meldt de South China Morning Post. Bedrijven als Shenzhen Micromultipcopter en Smart Drone UAV zijn hierbij betrokken.

China zet drones in om verdere verspreiding coronavirus in te dammen

MicroMultiCopter Aero Technology

Een bedrijf wat daar garen bij spint is Shenzhen MicroMultiCopter Aero Technology. Sinds de uitbraak heeft MicroMultiCopter meer dan honderd drones geleverd aan lokale overheidsinstanties in elf Chinese steden. Het bedrijf werkt rechtstreeks samen met overheidsinstanties, waaronder politie, transportafdelingen en lokale propaganda-eenheden. Elke drone kan ongeveer tien vierkante kilometer stedelijke gebieden in een uur beslaan. De productie van de drones wordt meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig jaar.

Smart Drone UAV

"De uitbraak van coronavirus heeft de manier veranderd waarop mensen werken en werken en versterkt applicaties en autonome apparatuur die menselijk contact verminderen", ’zei Xie Jia, plaatsvervangend algemeen manager bij Shenzhen Smart Drone UAV. De drones van het bedrijf worden normaliter gebruikt voor landmeten, kaarten en defensie, maar zijn door het coronavirus meer op pad dan ooit.

China zet drones in om verdere verspreiding coronavirus in te dammen

Shenzhen

Dat deze bedrijven allemaal in Shenzhen zitten, is geen toeval. De stad heeft ongeveer 360 verschillende drone-fabrikanten, waaronder 's werelds grootste drone-maker, DJI. Gezamenlijk leveren deze bedrijven volgens officiële gegevens 70% van de civiele drones en ongeveer 60% van de Chinese industriële onbemande luchtvaartuigen.

0 Reacties

    Plaats een reactie