Parrot gaat Zwitserse strijdkrachten uitrusten met microdrones. Het Franse dronemerk is gekozen als onderdeel van de aanbesteding van het "Swiss Mini UAV Program", met ondersteuning van de Zwitserse overheid.

Microdrones

Dronemerk Parrot is gekozen door de Zwitserse overheid om microdrones te produceren voor defensie doeleinden. De expertise van Parrot en een hoog niveau van cyberbeveiliging gaven de doorslag om te kiezen voor het Franse merk. Hoe de drones er precies gaan uit zien, is nog niet bekend.

Parrot

Parrot staat bekend om zijn hoogwaardige drones (zoals de Parrot Anafi) voor zowel de particuliere als zakelijke markt. De expertise van Parrot op het gebied van professionele drones en het hoge niveau van cyberbeveiliging dat de Zwitserse strijdkrachten nodig hebben, waren doorslaggevende elementen bij de uiteindelijke keuze van de Zwitserse overheid voor dit Franse merk.

Parrot gekozen om microdrones te ontwikkelen voor Zwitsers leger

Armasuisse

De aanbesteding werd begin 2019 al gelanceerd door Armasuisse, het federale inkoopbureau dat verantwoordelijk is voor de Zwitserse strijdkrachten. Deze is nu definitief en is bedoeld om de juiste kosteneffectieve trainingshulpmiddelen te krijgen voor de troepen om vertrouwd te raken met Mini UAV-operaties.

Nieuwe stap

Dit project markeert een nieuwe stap voor de Parrot Group op het gebied van veiligheid en defensie, een sector waarin Parrot zich sinds 2018 steeds vaker in laat zien. Bij deze gelegenheid zal de groep werken met haar dochteronderneming senseFly, die verantwoordelijk zal zijn voor de operationele ondersteuning in Zwitserland.

Bron: Commercial Drone Professional

0 Reacties

    Plaats een reactie