Bosbranden in Australïe hebben dit jaar verwoestende schade aangericht en om dit in de toekomst te voorkomen zijn maatregelen nodig. Volgens het instituut UNSW Digital Futures kunnen drones daarin een sleutelrol spelen. Zij willen een waarschuwingssysteem met sensoren gaan ontwikkelen dat drones gebruikt om tijdig te waarschuwen in het geval van een bosbrand.

Nieuw systeem

De organisatie UNSW Digital Grid Futures wil drones in zetten om te waarschuwen voor bosbranden in Australië. Het nieuwe systeem zal drones gebruiken die zijn uitgerust met een reeks sensoren om veranderingen in de atmosfeer waar te kunnen nemen die duiden op brandgevaarlijke omstandigheden.

Drones

De drones worden gevlogen in brandgevoelige bosgebieden. Deze zijn uitgerust met een reeks sensoren die veranderingen in de atmosfeer kunnen opvangen die kunnen duiden op een beginnende bosbrand. De verzamelde gegevens van de drones worden naar een AI-systeem gestuurd om een nauwkeurige warmtekaart van het gebied te maken.

Drones gaan in Australie waarschuwen voor bosbranden

DJI Matrice 600

De geselecteerde drone voor het detectiesysteem is de DJI Matrice 600 Pro. Deze is mede gekozen omdat een drone met een zwaar hefvermogen een must was. Daarnaast speelde betrouwbare kwaliteit en een lange vliegtijd ook een belangrijke rol. Tenslotte kan de drone VTOL landen en starten, wat handig is in beboste omgeving.

Drones ter preventie

Het is niet de eerste keer dat drones ingezet worden bij het ontwikkelen van een waarschuwingssysteem. Recent nog kondigde Nokia aan in Japan een dergelijke dronesysteem te willen testen, maar dan voor tsunami's. De toekomst zal moeten uitwijzen of dit een nieuwe trend kan worden.

0 Reacties

    Plaats een reactie