Dronevluchten waarbij men de drone niet in het zicht hoeft te houden, zijn cruciaal voor bedrijven en overheden die serieus aan de slag willen met de mogelijkheden van drones. In veel landen is dit al toegestaan en India mag zich binnenkort aan dit rijtje toevoegen.

Nieuwe BVLOS dronevluchten

Drone-testvluchten voorbij de visuele zichtlijn (BVLOS) vinden al enige tijd plaats in meerdere Westerse en Aziatische landen. India staat nu op het punt om in de nabije toekomst met zijn eigen BVLOS-dronetestvluchten mee te doen. Dit betekent dat India op termijn dronevluchten kan realiseren op lange afstand, bijvoorbeeld om goederen en noodvoorraden te leveren aan mensen en ziekenhuizen.

Mogelijkheden

De integratie van drones in het luchtruim van India maakt allerlei nuttige zaken mogelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bezorgen van levensreddende medicijnen en voedsel aan ziekenhuizen of het monitoren van het verkeer. Naast dit soort maatschappelijke toepassingen kan het bedrijfsleven in India ook een boost krijgen door drones, met diverse commerciële toepassingen. Denk aan fotografie, landmeten en landbouw.

India test binnenkort eerste BVLOS dronevluchten

Test

Omdat men weinig ervaring heeft, wil India wil eerst het uitvoeren van BVLOS dronevluchten testen. Deze testvluchten duren twee maanden en moeten uiteindelijk een proof of concept te creëren voor verdere BVLOS-activiteiten in India. Dat kan leiden tot allerlei mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld medisch transport per drone. Als de tests succesvol zijn, zal een nieuw beleid worden opgesteld voor dit soort vluchten.

Start

Een ambtenaar van de afdeling Burgerluchtvaart verklaart dat de vluchten niet meer dan 120 meter hoog zullen zijn en dat men eind januari met wil beginnen met testen. De testvluchten worden ondersteund door experts uit verschillende sectoren, dienstverleners en andere bedrijven die van plan zijn drones te gebruiken voor leveringen.

0 Reacties

    Plaats een reactie