De Belgische plaats Brugge heeft een primeur op oudejaarsavond. Zij gaan als eerste de vuurwerkshow vervangen met een drone lichtshow. 100 drones, uitgerust met gekleurde LED verlichting zullen de bezoekers vermaken met een prachtige show. Het spektakel is ook nog eens veel diervriendelijker dan het geknal van vuurwerk.

Drone lichtshow

Aan een lange traditie komt langzaam een einde. Op oudejaarsavond zal er geen siervuurwerk, maar drones te zien zijn boven 't Zand in Brugge, België. De lichtshow met honderd drones wordt verzorgd door het bedrijf AndLights. De drones zijn uitgerust met felle LED lampen en vliegen in formatie om het publiek verschillende patronen in de lucht te tonen.

Aftellen

De drones worden aan de achterkant van het Concertgebouw in de lucht gelaten en vliegen vervolgens boven 't Zand. Er worden op oudejaarsavond twee shows gegeven van ongeveer 10 minuten. Ook zullen de drones cijfers in de lucht tonen en met het publiek gezamenlijk aftellen tot het 12 uurs moment.

Geen vuurwerk maar een droneshow in Brugge op oudejaarsavond

Alternatief

Een lichtshow met drones is een goed alternatief voor vuurwerk. Ze zorgen voor minder vervuiling en minder lawaai. Met dit laatste punt zijn vooral dieren erg blij mee. Die zijn jaarlijks erg van slag door het plotselinge geknal van vuurwerk.

Modern spektakel

Dirk de Fauw, Burgemeester van Brugge, is blij met de vervanger van vuurwerk. "Zo'n modern spektakel in een middeleeuwse stad als Brugge: geef toe dat het wel iets heeft. Het is bovendien amper duurder voor de stad dan een spetterend vuurwerk", verteld de Fauw tegen HLN.be.

Vergunning

Het is nog niet helemaal definitief dat het drone spektakel door gaat. Het organiserende bedrijf AndLights moet de vergunning nog krijgen. Ook nat weer of veel wind kan nog roet in het eten gooien.

Intel

Het opvoeren van lichtshows met drones is iets dat al een tijdje gedaan wordt. Zo wist chipfabrikant Intel vorig jaar het wereldrecord aantal drones in de lucht te laten vliegen met een totaal van 2.066 drones.

Geen vuurwerk maar een droneshow in Brugge op oudejaarsavond

0 Reacties

    Plaats een reactie