Langs de zuidkust van Engeland zullen drones toezicht houden op migrantenboten die proberen mensen illegaal het land binnen te brengen. De onbemande voertuigen zullen een groot deel van het Kanaal in de gaten houden, van Eastbourne tot Margate.

Voorkomen

Om te voorkomen dat migranten Engeland illegaal binnenkomen, wil men drones inzetten om de zuidkust van Eastbourne naar Margate te bewaken. De drones zullen over de gehele kustlinie vliegen om in kaart te brengen hoeveel illegale migranten Engeland via de kust proberen binnen te komen.

Drones

De drones zullen vertrekken vanaf het nabijgelegen Lydd Airport. De onbemande voertuigjes die worden die worden gebruikt om migrerende boten te spotten, mogen maximaal 365 meter boven zeeniveau vliegen. Daardoor zullen zij commerciële passagiersvliegtuigen niet hinderen, aldus het CAA. Over het type drone en de leverancier wil men verder geen uitspraken doen.

Drones ingezet om illegale migratie te monitoren nabij Engelse kust

Veiligheid

De drones worden gebruikt in een poging om de "meest effectieve" manieren te identificeren om "kleine bootovertochten aan te pakken", aldus het Britse Home Office. De Civil Aviation Authority (CAA) zei dat deze vluchten "bedoeld zijn voor nationale veiligheid en bescherming van het menselijk leven".

Smokkelaars

Sinds de Britse regering op 28 december 2018 de illegale migratie tot een groot incident heeft verklaard, hebben meer dan 1.700 mensen illegaal het Kanaal overgestoken. Nu, bijna een jaar later, proberen smokkelaars nog steeds via illegale bootvluchten om mensen het land binnen te smokkelen.

0 Reacties

    Plaats een reactie