De markt voor drones is nog altijd groeiende en dat dringt ook steeds meer door bij de mainstream media. In een uitzending van nieuwszender CNBC werd de verwachte marktwaarde van de industrie recent behandeld. Deze zou in 2020 de magische grens van ruim 100 miljard dollar bereiken.

100 miljard

Drones worden tegenwoordig ingezet in tal van industrieen en dat dat zorgt voor een gestage groei van de sector. Een analist van nieuwzender CNBC verwacht dat de totale markt voor drones in 2020 ruim 100 miljard euro waard zal zijn, waarbij een extra stijging naar 150 miljard in 2024 verwacht word. Het grootste gedeelte hiervan komt door overheidsuitgaven, maar ook bedrijven en consumenten doen een duit in het dronezakje.

Reden

Tussen 2019 en 2024 groeit de markt voor drones enorm, aldus analist Morgan Stanley. Verwacht wordt dat de dronemarkt voor consumenten de 17 miljard dollar aan zal tikken, terwijl bedrijven en verschillende overheden goed zijn voor de overige miljarden. De voornaamste reden voor de verwachte stijging is dat de productiekosten dalen en de technologie achter drones vooruitgaat.

Analist verwacht dat waarde drone-industrie in 2020 stijgt naar 100 miljard dollar

Commerciële drones

Commerciële drones worden gebruikt in sectoren zoals transport, landbouw, bouw of rampenbestrijding. In de luchtvaartindustrie kunnen vliegtuigen nu bijvoorbeeld worden geïnspecteerd op veiligheid met behulp van camera's die op drones zijn gemonteerd. Zo zijn er tal van toepassingen. Onlangs ontving een Nederlandse hogeschool nog subsidie voor het uitrusten van een drone met een robotarm.

Leger

In het leger heeft de toepassing van drones het leger mogelijk gemaakt om te spioneren, hun situationeel bewustzijn te vergroten, tactische voordelen op het slagveld te krijgen en zelfs op doelen te schieten. Overheden wereldwijd investeren in drones, ook om hun eigen burgers te beschermen en vijandelijke aanvallen af te slaan.

Particuliere drones

De markt voor particuliere drones zal naar verwachting binnenkort de 17 miljard dollar aan tikken. De grootste marktleider hier is nog altijd DJI, die recent nog de DJI Mavic Mini op de markt bracht. Nieuwe spelers als Skydio en Autel zijn ook in op komst. Al met al staat de markt voor drones de komende jaren veel spannends te wachten.

0 Reacties

    Plaats een reactie