Pakketvervoerder UPS en apotheekgigant CVS hebben op 5 november 2019 de eerste betaalde bezorging van medicijnen met behulp van drones uitgevoerd.

Dronebezorging

Op 1 november 2019 vloog voor het eerst een UPS-bezorgdrone naar de huizen van klanten vanuit een nabijgelegen CVS-winkel in Cary, North Carolina. Nadat de CVS-apotheekmedewerker de drones heeft bepakt met de voorgeschreven medicijnen, vlogen de drones zelf naar het bezorgadres. De M2-drone zweefde op ongeveer 6 meter hoogte en liet pakketten op de grond zakken met behulp van een kabel.

Autonoom

Er werden twee verschillende bezorgingen uitgevoerd. De vluchten werden autonoom uitgevoerd terwijl ze werden gevolgd door een externe operator.

UPS en CVS voeren eerste betaalde dronebezorging van medicijnen uit

UPS

UPS ontving eerder dit jaar goedkeuring van de Federal Aviation Administration (FAA) om te starten met drone-bezorging van medicijnen. Ook rolde de grootste en oudste koeriersdienst ter wereld een speciale divisie uit voor autonome dronebezorging genaamd 'UPS Flight Forward'.

UPS en CVS voeren eerste betaalde dronebezorging van medicijnen uit

Eerdere UPS medicijn-bezorging

Dit is niet de eerste keer dat UPS medicijnen bezorgt met behulp van drones. Het bedrijf werkte samen met Matternet en WakeMed Hospital in Raleigh, North Carolina voor de dronebezorging van medische monsters in een B2B-omgeving.

0 Reacties

    Plaats een reactie