Naast de DJI Mavic Mini viel recent ook een andere aangekondigde drone op. Tijdens de Forbes 30 under 30 Summit werd namelijk het eerste design getoond van de bezorgdrone van UberEats. Het is een futuristische design dat we nog niet eerder gezien hebben voor een drone.

Aankondiging

Tijdens de Forbes 30 under 30 Summit toonde bezorggigant Uber voor het eerst de drone waarmee men voedsel wil gaan bezorgen. Deze nog naamloze drone viel direct op door zijn opvallende design met draaiende vleugels. Volgens jaar zomer zouden de eerste bezorgingen moeten starten in San Diego.

Draaiende vleugels

Het ontwerp van de UberEats-drone is behoorlijk onorthodox. In plaats van een traditionele quadcopter heeft deze drone zes propellers op vleugels die ook kunnen draaien. Volgens Uber zorgt dit voor " verhoogde snelheid en efficiëntie". Het toestel kan daarnaast verticaal landen en opstijgen (VTOL).

UberEats toont opvallende bezorgdrone aan de wereld

Warme pizza

De nieuwe VTOL drone met zes propellers met roterende vleugels kan maximaal één maaltijd voor twee personen vervoeren. De vliegtijd bedraagt acht minuten en dat is zelfs inclusief het laden en lossen van voedsel. Tijdens deze korte vliegtijd kan het onbemande voertuig wel een afstand van ongeveer 30 kilometer afleggen. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat je pizza koud wordt.

Samenwerking

Uber is echter nog niet van plan om met de drone aan de deur te bezorgen. In plaats daarvan bezorgt de drone het voedsel aan een wachtende bezorger van Uber Eats. De drone landt dan op het dak van de auto en de bezorger laadt het voedsel uit. De uiteindelijke levering komt dus via een mix tussen drones en mensenwerk tot stand.

Schema

Elevate Cloud Systems van Uber beheert en volgt de hele operatie, inclusief de drone-vlucht, achter de schermen. Zo houdt men continu in de gaten waar de drone vliegt, of deze nog stabiel vliegt en of deze op schema ligt. Het bedrijf is van plan om voor het einde van dit jaar met de eerste drone te vliegen. De eerste voedselleveringen staan gepland in het begin van de zomer van volgend jaar in San Diego.

0 Reacties

    Plaats een reactie