De nieuwe app van DJI, genaamd DJI Fly, is vanaf nu te downloaden via de Google Play Store en de iOS App Store. De app is speciaal gemaakt voor gebruikers van de nieuwe DJI Mavic Mini en biedt handige mogelijkheden.

Lancering

De DJI Mavic Mini vliegt inmiddels over de toonbank en daar hoort natuurlijk ook een nieuwe app bij. Die app lanceerde DJI recent en deze heet 'DJI Fly'. De app is te downloaden voor iOS en Android-toestellen.

Geen vervanging

De app is geen vervanger van de huidige DJI Go 4-app, maar vooral toegespitst op gebruikers van de DJI Mavic Mini. Waar de DJI Go-4 app zicht richt op de geoefende luchtfotograaf, staat de DJI Fly App meer voor eenvoud. Het besturen van de DJI Mavic Mini is dan ook zonder al te veel poespas en is daarmee voor de beginnende gebruiker nog eenvoudiger.

Fly-app voor DJI Mavic Mini nu te downloaden

DJI Fly

De DJI Fly-app is in de basis een sterk vereenvoudigde versie van de DJI Go 4 applicatie. Zo worden bijvoorbeeld No-Fly Zones beter in beeld gebracht en nemen icoontjes over het algemeen minder ruimte in beslag, waardoor je een rustiger beeld krijgt. De kaart staat nu niet standaard in beeld, maar dient handmatig aangezet te worden door links onderin beeld op het vierkantje te drukken.

New Editor

De video-editor heeft volgens DJI een flinke make-over gekregen. Meerdere sjablonen, muziekopties en speciale effecten zijn beschikbaar voor snelle en gemakkelijke bewerking. De nieuwe editor ondersteunt ook het schakelen tussen staande en liggende stand, zodat snel wisselen tussen portrait en landscape-mode mogelijk is. Het idee is dat iedereen mooie video's kan maken met deze editor.

Fly-app voor DJI Mavic Mini nu te downloaden

Ontbrekende functies

Voor de ervaren dronevlieger ontbreken er wel wat functies. Zo is het niet mogelijk om de camera-instellingen via de app handmatig te wijzigen tijdens video-opnames. Ook fotograferen in het bestandsformaat RAW is vooralsnog nog niet mogelijk. Wellicht dat de Mavic Mini dze functie later nog zal ondersteunen via een firmware-updates, maar dat verwachten wij niet in dit prijssegment.

Dowloaden

De DJI Fly-app is vanaf nu te downloaden voor zowel de Google Play Store als in de iOS App Store. Omdat deze nog niet altijd te vinden is via de zoekfunctie is het aan te raden deze te downloaden op de DJI website.

0 Reacties

    Plaats een reactie