Dronebezorging wordt vaak voornamelijk op kleine schaal toegepast, omdat de regelgeving vaak nog niet klaar is voor een grotere schaal. In de Verenigde Staten heeft koeriersbedrijf UPS nu echter toestemming gekregen van de FAA om binnen alle staten te bezorgen. UPS zelf spreekt zelfs over een drone-luchtvaartmaatschappij.

Goedkeuring

UPS heeft aangekondigd dat het de goedkeuring van de Federal Aviation Administration (FAA) heeft gekregen om een 'drone-luchtvaartmaatschappij' te starten. In eerste instantie zal het gaan om een netwerk voor ziekenhuiscampussen in de Verenigde Staten. Het gaat om het project Flight Forward en de verkregen certificatie betreft een Part 135 Standard-certificering.

Ziekenhuizen

UPS zegt dat het deze certificering eerst zal gebruiken om een drone-bezorgnetwerk op te bouwen voor ziekenhuizen op campussen in de VS. UPS vroeg in juli al toestemming aan Federal Aviation Administration om het netwerk te starten. Er vonden ook al eerder testvluchten plaats waarbij medische stalen getransporteerd werden van campus naar ziekenhuis, dus de focus van UPS hierop is niet vreemd.

UPS krijgt toestemming om in complete VS met drones bezorgen

Mogelijkheden

UPS zegt dat er volgens de certificering meerdere drones tegelijk mogen vliegen en ook voorbij de zogenaamde visual line of sight. Daarnaast mag men nu vracht vervoeren die meer dan 55 pond weegt en ook tijdens de nacht vliegen. Geen van deze dingen is toegestaan zonder een uitzondering van de FAA en Part 135 Standard geeft UPS de toestemming hiervoor.

Part 135-Standard

Net zoals bij vliegtuigen evalueert de federale overheid bedrijven die met drones commerciële activiteiten ondernemen. Hiervoor hebben bedrijven een certificaat nodig. Volgens UPS zijn zij het eerste bedrijf dat de volledig Part 135-Standard-certificering heeft gekregen. Daarmee loopt het koeriersbedrijf voor op concurrenten als Amazon Air en Uber Eats.

0 Reacties

    Plaats een reactie