Op donderdag 7 november 2019 wordt de Onderwijsconferentie Drones 2019 gehouden in Arnhem.

Doelgroep

Het evenement richt zich op innovatieve docenten uit het (V)MBO en HBO. Scholen in het VMBO zijn bijvoorbeeld bezig met het ontwikkelen van een succesvolle aanpak voor het vak techniek. Leraren zoeken naar aansprekend lesmateriaal en nieuwe ideeën. Drones bieden niet alleen een ingang tot techniek. Het is technologie van de toekomst, die in allerlei sectoren wordt toegepast. Dit maakt het relevant voor het onderwijs om met drones aan de slag te gaan.

Kom naar Onderwijsconferentie Drones 2019 in Arnhem

Keynote sprekers

Wiebe de Jager, expert op het gebied van drone-regelgeving, neemt docenten mee in een Drone Update 2020. Trends in de drone-industrie, nieuwe modellen en ontwikkelingen relevant voor scholen zal hij bespreken. Een concrete leerlijn met drones voor het STEAM onderwijs wordt uit de doeken gedaan door Anne Topma van Techni Science. Met name de Tello Edu, die geprogrammeerd kan worden, speelt hierin een rol. Tot slot vertelt Youri van Helden meer over de uitdagingen van AceCore Technologies, een trots Nederlands dronebedrijf, dat drones bouwt voor (inter)nationale bedrijven.

Kom naar Onderwijsconferentie Drones 2019 in Arnhem

Workshops

Anne Topma geeft meer praktische uitleg over de leerlijn drones, die in de keynote is gepresenteerd. Sander Welgraven en Sem van Geffen (Drone Class) gaan in op drone-opleidingen, die zij verzorgen en die zijn gekoppeld aan de huidige vliegbewijzen (RPA-L en ROC-light). Ook wat er straks in 2020 gaat veranderen door nieuwe Europese regels komt uitgebreid aan de orde. Tot slot zet Bart van Maarle, specialist op het gebied van racedrones, deelnemers aan het werk in een workshop over bouwen van drones in de klas.

Kom naar Onderwijsconferentie Drones 2019 in Arnhem

Netwerken

Een extra reden om te komen is dat je gedurende de dag kennis kunt maken met docenten van andere scholen, die óók interesse in drones hebben of er al mee aan de slag zijn. Op praktische vragen, zoals met welke drone je het beste kunt starten in de klas of welke drone geschikt en betaalbaar is om mee te filmen, krijg je tijdens de conferentie hoe dan ook antwoord.

De initiatiefnemers van deze conferentie, Sander en Sem, praten je verder bij over Project Drones. Dit is een nieuwe drone-competitie voor VMBO scholen en praktijkonderwijs. Er starten pilots in 2020 en een eerste seizoen dat uit zal monden in een spectaculaire finale.

Kom naar Onderwijsconferentie Drones 2019 in Arnhem

Tickets

Leraren kunnen zich tot uiterlijk 24 oktober 2019 aanmelden via de website van de conferentie. De eerste editie van deze conferentie biedt op dit moment nog enkele beschikbare plaatsen.

0 Reacties

    Plaats een reactie