Naast de particuliere en commerciële drones staat ook de wereld van het droneracen niet stil. De Drone Racing League presenteerde recent iets heel bijzonders: RacerAI. Een technologie waarbij menselijke droneracers hun drone alleen maar hoeven te programmeren en deze vervolgens volledig autonoom gaat racen.

RacerAI

De Drone Racing League heeft RacerAI aangekondigd, een nieuwe doorbraak voor het drone racen. Met de RacerAI kunnen drones volledig autonoom een race afleggen op basis van een voorag geprogrammeerde code. Snelle reflexen van menselijke piloten zijn dus niet langer nodig voor deze drones.

Drones

De RacerAI autonome racedrones zijn gemaakt in samenwerking met Lockheed Martin. De drone kan 20 kilo stuwkracht produceren en wordt aangedreven door de NVIDIA Jetson AGX Xavier, een geavanceerd AI-platform. De AI-drones zijn verder uitgerust met 4 camera's aan de voorzijde voor de beste racebeelden.


AI Racing

De RacerAI Racing League bestaat uit 11 teams, uitgerust met dezelfde speciale RacerAI-drones. Het enige verschil is de code die elk team anders kan programmeren voor de drone. Zo gaat het echt om de de kennis van de teams. De teams bestaan uit universitaire studenten, drone-piloten, ruimtevaartingenieurs en programmeurs van verschillende nationaliteiten.

Werking

Teams ontwerpen hun code om te uploaden naar de drone, die vervolgens wordt rondgestuurd over het Artificial Intelligence Robot Racing (AIRR) Circuit. Teams kunnen hun drones sneller maken op rechte stukken of bochten sneller nemen dan anderen. Het is de bedoeling dat het team met de beste code voor de baan de race wint.

Toekomst

“De DRL RacerAI is een belangrijke mijlpaal voor droneracing", vertelt Nicholas Horbaczewski, CEO van DRL. "Door de competitieve evenementen wordt de RacerAI bovendien steeds sneller en slimmer. Op een dag kan een AI de beste piloot ter wereld overtreffen. Dit betekent een eerste stap naar een toekomst waarin autonome systemen kunnen werken in allerlei sectoren, van pakketbezorging tot zoek- en reddingsmissies."

0 Reacties

    Plaats een reactie