Op de website van DJI is te zien dat de dronefabrikant aftelt tot woensdag 30 september 2019 om 15 uur. Op dit tijdstip zal de nieuwste consumenten-drone worden gepresenteerd: Mavic Mini.

Geruchten

Er wordt al tijden gespeculeerd over DJI's nieuwste drone en wij bevestigden in augustus al dat de Mavic Mini zeer spoedig gepresenteerd zou worden.

DJI presenteert Mavic Mini drone op 30 oktober 2019

Eindelijk

De komst van de Mavic Mini is dus totaal geen verrassing. De productie van consumenten-drones als Spark, Mavic Air en Phantom 4 ligt al geruime tijd stil, het gerucht ging al door de wandelgangen dat DJI bezig was met de opvolger van haar instapmodel en onlangs verscheen er ook een FCC registratie van de productnaam.

Mavic Mini

Zoals de naam al doet vermoeden is de Mavic Mini simpelweg een kleinere variant van de populaire Mavic drone. Waar haar grote broer, DJI Mavic 2, een diagonale doorsnede heeft van 354 mm zal de Mavic Mini naar verwachting een diagonale doorsnede van 270 mm. Opgevouwen is de Mavic Mini ook echt mini; de drone is ongeveer even groot als een iPhone!

DJI presenteert Mavic Mini drone op 30 oktober 2019

Camera

Waarschijnlijk is de Mavic Mini uitgerust met een camera met 1/2.3 CMOS sensor welke foto's maakt in 12 megapixels en video registreert in 4K Ultra HD. De camera is aan de body van de drone bevestigd middels een 3-assige gimbal.

Update 29 oktober 2019: Mavic Mini is uitgerust met 2.7K camera.

Functies

Het spreekt voor zich dat de Mavic Mini is uitgerust met de functies die we kennen van eerdere DJI drones. Zo zal het apparaat zijn uitgerust met sensoren voor detectie van obstakels, kan de drone objecten automatisch volgen en zullen de bekende vliegmodussen beschikbaar zijn.

DJI presenteert Mavic Mini drone op 30 oktober 2019

Smartphone

De Mavic Mini zal te bedienen zijn via een smartphone dankzij een zelfopgezette WiFi-verbinding. De drone zal ook te bedienen zijn met een optionele remote controller voor een betere bediening en bereik.

Gewicht

Een opvallend detail is dat het gerucht gaat dat het gewicht van de drone ongeveer 350 gram zal bedragen. Hiermee zal de Mavic Mini drone dus niet onder de Micro Drone Regelgeving vallen, die in de toekomst gaat gelden voor drones tot 250 gram. Drones tot 250 gram vallen onder de categorie speelgoed en hiervoor zal geen vliegvaardigheidsbewijs vereist zijn.

Update 29 oktober 2019: Mavic Mini weegt 249 gram en valt hierdoor in de zogenaamde micro-drone regeling.

DJI presenteert Mavic Mini drone op 30 oktober 2019

Prijs

Alle bovenstaande specificaties zijn nog steeds niet officieel bevestigd door DJI, maar samengesteld op basis van speculaties over het nieuwste model drone. De prijs voor het instapmodel van de Mavic Mini zal waarschijnlijk onder de 500 euro liggen.

Aankondiging

De Mavic Mini zal op woensdag 30 september 2019 om 15 uur worden aangekondigd via de website van DJI.

0 Reacties

    Plaats een reactie