De speaker waarmee je de DJI Mavic 2 Enterprise kan uitbreiden is geen veelbesproken functie, maar kent zeker zo zijn voordelen. Onlangs gebruikte een dronepiloot deze op succescolle wijze door een surfer te waarschuwen voor een naderende haai in Australië.

Waarschuwing

Een oplettende drone-piloot gebruikte recent zijn drone om een surfer te waarschuwen voor een naderende haai op een strand ten zuiden van Wollongong, Australië. Dat was mogelijk dankzij de speaker waarmee hij zijn DJI Mavic 2 Enterpise had uitgerust. Na het horen van de waarschuwing peddelde de surfer snel terug naar de kust.

Beelden

De dronepiloot Christopher Joye, legde de beelden vast van een grote haai die de surfer in de golven nadert op Werrie Beach, ten zuiden van Wollongong, Australië. Joye patrouilleerde actief met zijn DJI Mavic 2 Enterprise op zoek naar haaien toen hij het roofdier zag zwemmen naar de nietsvermoedende surfer. Hij plaatste het hele verhaal inclusief beelden op Twitter.


Geschrokken haai

"Ik heb bij Werri Beach talloze haaien gezien met drones, maar dit is de eerste keer dat ik iemand met het luidsprekersysteem kon waarschuwen." vertelt de dronepiloot aan The New Castle Star. "De surfer was zich totaal niet bewust van de haai die in cirkels om hem zwom, maar het dier leek van mijn waarschuwing te schrikken en de surfer kon gelukkig veilig terug naar de kant komen"

DJI Mavic 2 Enterprise

De gebruikte drone was een DJI Mavic 2 Enterprise. Deze is uit te rusten met allerlei slimme en handige opzetstukken. Een van deze opzetstukken betreft een speaker die in deze situatie erg goed van pas komt. De DJI Mavic 2 Enterprise is oorspronkelijk dan ook ontworpen met professionele organisaties, zoals hulpdiensten, in het achterhoofd.

0 Reacties

    Plaats een reactie