FreeFly introduceerde onlangs de Alta X-drone. Het is een gloednieuwe drone, gericht op documentairemakers en regisseurs. Het gaat om een opvouwbare en zeer robuuste quadcopter. Paradepaardje is de ActiveBlade-technoolgie, die moet zorgen voor een superstabiele vlucht en en minstens zo stabiele beelden.

Freefly Alta X

De Alta X is is een opvouwbare, high-end drone gericht op de professionele markt, met name filmregisseurs en documentairemakers. In tegenstelling tot oudere Alta-modellen betreft het geen hexacopter, maar een quadcopter. Normaal gesproken zorgt een hexacopter voor meer stabilliteit, maar FreeFly heeft een interessant trucje achter de hand: de nieuwe ActiveBlade-technologie.

Activeblade

De FreeFly Alta X-drone heeft een nieuw en uniek propellermechanisme voor drones, genaamd ActiveBlade. Dit systeem moet trillingen van de rotoren verminderen tot ongeveer een vijfde van het normale niveau. Volgens FreeFly compenseert het systeem de asymmetrische bewegingen van het vliegen, met als resultaat minder trillingen en een superstabiele vlucht.

FreeFly brengt nieuwe Alta X-drone op de markt met ActiveBlade-technologie

Vliegen

Volgens FreeFly duurt het opzetten van de de drone van uitvouwen naar vliegen slechts twee minuten. Eenmaal in de lucht varieert de vliegtuig sterk, afhankelijk van de lading die deze met zich meedraagt. Zo kan de gebruiker een gimbal monteren aan de onderkant of bovenkant van het toestel. Dan is veertig minuten haalbaar, maar naarmate er zwaardere apparatuur aan gehangen word, kan de vliegtijd teruglopen tot slechts 10 minuten. een topsnelheid van 85 mph bereikt.


Ambitie

FreeFly streefde naar het laadvermogen van een grote quadcopter met de precisie van een octocopter en dat is ze naar eigen zeggen gelukt. Mocht je zelf documentairemaker zijn of toevallig recent de loterij gewonnen hebben, dan kun je de Alta X importeren via de website van FreeFly. De drone gaat momenteel over de digitale toonbank voor een prijskaartje van rond de 15.000 dollar.

0 Reacties

    Plaats een reactie