Het Amerikaanse bedrijf Flirtey heeft haar zogenaamde 'The Eagle' bezorgdrone onthult. Het bezorg-systeem is reeds goedgekeurd door de Federal Aviation Administration (FAA).

Flirtey onthult nieuwe bezorgdrone, goedgekeurd door FAA

Flirtey
Flirtey is overtuigd dat haar nieuwe dronebezorgsysteem levens kan redden en levensstijlen kan veranderen. Het bedrijf uit de Amerikaanse staat Nevada schreef in 2015 geschiedenis door de eerste FAA goedgekeurde 'last-mile' drone-bezorging uit te voeren. De zogenaamde 'laatste mijl' - oftewel 't laatste stukje van de bezorging - is de grootste uitdaging in het logistieke proces aangezien dit laatste stukje wel goed is voor 53% van de totale leveringskosten.

Eind 2019
Met goedkeuring van de FAA zal Flirtey in het laatste kwartaal van 2019 beginnen met het testen van 'last mile' dronebezorgingen.

Flirtey onthult nieuwe bezorgdrone, goedgekeurd door FAA

The Eagle
Flirtey's The Eagle bezorgsysteem onderscheidt zich op verschillende punten van eerdere Flirtey systemen:

1. Het is ontworpen om te werken in 95% van de weerpatronen.

2. Het draagvermogen van de drone is ontworpen aan de hand van: "Als het past, vliegt het"

3. De drone vertrekt en landt vanaf een platform - verrijdbare aanhanger - vanaf een veilige locatie.

4. De autonome software van Flirtey heeft de goedkeuring van de FAA voor één piloot op afstand om 10 drones tegelijk te vliegen. De drones kunnen 's nachts en buiten de visuele gezichtslijn (BVLOS) worden gevlogen.

Nevada
Tijdens een persconferentie in Washington DC sprak de Amerikaanse senator Catherine Cortez Masto en introduceerde Flirtey CEO Matthew Sweeny, waarmee de status van Nevada als 'de innovatiestaat' en het belang van onbemande vliegtuigsystemen (UAS) voor de economie worden versterkt. Momenteel genereert de drone-industrie $4 miljard aan de economie en zal dit naar verwachting in 2025 groeien tot $14 miljard.

"Deze geweldige technologie kan onze kwaliteit van leven verbeteren; pakketten en medicijnen bezorgen; het helpen van opsporings- en reddingsteams bij het lokaliseren van slachtoffers van natuurrampen; helpen bouwteams wegen, bruggen en tunnels te bouwen; onze infrastructuur bewaken om gaslekken en olielekken te voorkomen; en het kan ook helpen om de kans te verkleinen dat onze werknemers worden blootgesteld aan gevaarlijke situaties", vertelt Cortez Masto.

Flirtey onthult nieuwe bezorgdrone, goedgekeurd door FAA

UAS Integration Pilot Program
In mei 2019 heeft de FAA 10 steden geselecteerd voor hun UAS Integration Pilot Program (IPP), en de stad Reno in de Amerikaanse staat Nevada was er een van. Met dit programma hebben de in Reno gebaseerde bedrijven zoals Flirtey meer ruimte om te experimenteren met drones en hierdoor gegevens te verzamelen voor het Amerikaanse ministerie van Transport en de FAA. De gegevens zullen deze partijen helpen goed geïnformeerde veiligheidsvoorschriften voor dronetechnologie te implementeren zodra het testprogramma van twee en een half jaar is afgerond.

Flirtey onthult nieuwe bezorgdrone, goedgekeurd door FAA

Dronebezorging
Dronebezorging is een combinatie van private en publieke belangen. Hoewel snelle pakketbezorging de aandacht van de consument trekt, benadrukt Flirtey's oprichter en CEO Matthew Sweeny het vermogen van drones om de CO2-uitstoot te verminderen door auto's van de weg te halen en duizenden levens per jaar te redden door samen te werken met medische noodhulpverleners om defibrillators te leveren.

0 Reacties

    Plaats een reactie