Onderzoekers van de Universiteit van Kentucky experimenteren met de inzet van drones om de gezondheid van vee in de wei te bewaken. De drones zullen zaken als hartslag, lichaamstemperatuur en gewicht monitoren.

Autonoom systeem

Medewerkers van de Universiteit van Kentucky werken aan een nieuw autonoom systeem dat drones gebruikt om de gezondheid van vee te monitoren. De drones moeten elke koe kunnen lokaliseren, identificeren, en diens vitale gezondheidsinformatie meten, zoals gewicht, grootte, gelaatstrekken en lichamelijke activiteit.

Voordelen

Voorheen moesten koeien en andere weidedieren handmatig gecontroleerd en in de gaten gehouden worden, wat veel tijd kostte. Dankzij drones kunnen de boeren op afstand en volledig automatisch de locatie en gezondheid van elke koe te in kaart te brengen. Hierdoor ontstaat een beter overzicht en kunnen de eerste tekenen van gezondheidsproblemen eerder aangepakt worden.

Drones monitoren gezondheid van Amerikaans vee

Drones

De gebruikte drones zijn 3DR Solo-drones die zijn aangepast met Raspberry Pi, een klein, goedkoop computerbord en een dongle die draadloze connectiviteit toevoegt zodat ze met elkaar kunnen communiceren. Een softwareprogramma dat het team heeft aangepast, vertelt de drones wanneer ze manoeuvres moeten uitvoeren voor opstijgen, zweven, thuis en op het land.

Motivatie

De motivatie voor het project was afkomstig van statistieken die het onderzoek van het team naar voren bracht - 2,5 miljoen Amerikaanse runderen sterven elk jaar aan gezondheidsproblemen, goed voor 60% van de verliezen aan vee. Het project, gefinancierd met een subsidie van de USDA, begon in februari 2018 en is gepland om door te gaan tot februari 2021.

Uitdaging

Het project is in volle gang en men heeft de drones al autonoom werkzaam gekregen via een softwareprogramma dat aangepast is op de taken. De echte uitdaging is om de drones te leren de ene koe van de andere te identificeren. Machine learning en gezichtsherkenningssoftware gaan hierbij een cruciale rol spelen. Daarvoor worden er momenteel vele foto's van koeien gemaakt en in een database geladen.

1 Reacties

  1. shira

    nice post. https://www.webtoolsoffers.com/store-list/webhosting-uk-coupons

Plaats een reactie