DJI heeft een nieuwe drone uit de doeken gedaan: de DJI Phantom 4 Multispectral. Met deze drone voor de professionele markt richt de fabrikant zich met name op de agrarische sector.

grarische aankondiging

Tijdens DJI Airworks 2019 kondigde dronemaker DJI aan met een oplossing voor de agrarische sector. Dit is de DJI Phantom 4 Multispectral. Het doel is om agrarische werkzaamheden sneller en handiger te maken. Daarvoor belooft DJI allerlei handige functies die kunnen ondersteunen bij taken als het meten van de gezonheid van gewassen en het in kaart brengen van bodemomstandigheden.

Toepassingen

De DJI Phantom 4 Multispectral combineert gegevens van zes afzonderlijke sensoren om de gezondheid van gewassen te meten, van individuele planten tot hele velden, evenals onkruid, insecten en verschillende bodemomstandigheden. Volgens DJI is de de drone bij uitstek geschikt als hulpmiddel voor boeren en om de gewasopbrengsten te verbeteren, kosten te verlagen en vegetatie makkelijk in de gaten te houden.

Multispectral

De term multispectral, wat houdt dat eigenlijk in? De nieuwe DJI drone beschikt over een gestabiliseerd beeldvormingssysteem bestaande uit één RGB-camera en meerdere multispectral camera's met vijf sensoren. Deze zijn samen in staat zijn om zichtbaar en onzichtbaar licht vast te leggen, waardoor bijvoorbeeld gewassen grondig gescand kunnen worden. Tot slot is er nog een geïntegreerde spectrale zonlichtsensor aanwezig om ervoor te zorgen dat de meting ook op verschillende dagdelen altijd accuraat is.

DJI introduceert nieuwe Phantom 4 Multispectral; gericht op agrarische sector

Visie

"De DJI Phantom 4 Multispectral kan de landbouw- en landbeheerindustrie transformeren door precieze gegevens op fabrieksniveau te verzamelen zonder personeel naar het veld te hoeven sturen" zei Jan Gasparic, directeur van strategische partnerschappen bij DJI. "Door multi-spectrale beeldvorming te combineren tot een vertrouwde, efficiënte en betaalbare tool, maakt DJI deze technologie toegankelijker voor professionals over de hele wereld."

OcuSync

De nieuw drone is gebaseerd op het iconische Phantom-model en maakt gebruik van het krachtige OcuSync-transmissiesysteem van DJI. Dit moet zorgen voor een soepele vliegervaring met zo min mogelijk signaalinterferentie, verbeterde videotransmissie en een maximaal bereik van ruim 7 km. De vliegtijd bedraagt 27 minuten per batterij.

DJI introduceert nieuwe Phantom 4 Multispectral; gericht op agrarische sector

Technische ondersteuning

De DJI Phantom 4 Multispectral ondersteunt kaarten en analysesoftware van DJI en andere toonaangevende providers. Met de DJI GS Pro-applicatie kunnen gebruikers geautomatiseerde en herhaalbare missies maken, waaronder vluchtplanning, uitvoering van missies en vluchtgegevensbeheer. De verzamelde gegevens kunnen eenvoudig worden geïmporteerd in DJI Terra en andere analysesoftware. Voor ultra-nauwkeurige positionering kan de Multispectral ook vliegen met ondersteuning van een grondstation.

Beschikbaarheid

DJI nieuwste aanwinst zal beschikbaar zijn in oktober via geautoriseerde DJI Enterprise-dealers wereldwijd. De DJI Phantom 4 Multispectral kost $ 6.499 USD en wordt geleverd met een 1-jarige gratis licentie voor DJI Terra (Basic) Windows-software en een 1-jarige gratis licentie voor de DJI GS Pro (Team-Professional) iPad-app. De versie inlusief grondstation kost$ 9.100 USD.

0 Reacties

    Plaats een reactie