Met de huidige geopolitieke spanningen tussen China en de Verenigde Staten, probeert het Amerikaanse ministerie van Defensie om de binnenlandse productie van drone-technologie te stimuleren in de hoop een Amerikaans alternatief te ontwikkelen dat veilig op het slagveld kan worden gebruikt.

China

Vanwege de groeiende bezorgdheid inzake de beveiliging van Chinese technologiebedrijven die mogelijk gevoelige gegevens delen met de Chinese overheid, verbood het Pentagon onlangs het gebruik van drones die zijn gebouwd door DJI uit China en verbiedt binnenkort waarschijnlijk alle in China gebouwde drones en in China vervaardigde componenten voor militair gebruik. Maar aangezien China's positie erg dominant is op het gebied van drones krijgen Amerikaanse troepen nu beperkte opties.

"De ontwikkeling van kleine drones in de Verenigde Staten is beperkt, omdat DJI zoveel goedkope drones op de markt heeft gedumpt en we vervolgens afhankelijk van hen werden", aldus Ellen Lord, de belangrijkste koper van het Pentagon, op 26 augustus 2019 tijdens een persconferentie. "We willen deze sector opnieuw opbouwen."

Verenigde Staten gaat investeren in binnenlandse drone-technologie

Trusted Capital Marketplace

In een poging om de industriële defensiebasis over de hele linie te versterken, lanceert het ministerie van Defensie dit najaar een zogenaamd 'Trusted Capital Marketplace' om vertrouwde kapitaalbronnen te verbinden met kleine technologiebedrijven. Het voorstel begon aanvankelijk met een soort matchmaking-website, maar is nu uitgegroeid tot een reeks persoonlijke ontmoetingen die het Pentagon van plan is te organiseren tussen investeerders en vertegenwoordigers van de industrie.

Verenigde Staten gaat investeren in binnenlandse drone-technologie

USA vs China

De inspanningen van het Pentagon is een reactie op het feit dat hoge Amerikaanse functionarissen, inclusief president Donald Trump, China zien als een belangrijke tegenstander.

"China is de nummer 1 prioriteit voor deze afdeling", zei de Amerikaanse minister van Defensie Mark Esper in een recent TV-interview met Fox News, en merkte op dat China betrokken is geweest bij de "grootste diefstal van intellectueel eigendom in de menselijke geschiedenis".

Verenigde Staten gaat investeren in binnenlandse drone-technologie

Trump

Afgelopen vrijdag beval president Trump in een reeks Tweets aan Amerikaanse bedrijven om alternatieven voor bedrijven in China te zoeken en te overwegen "uw bedrijven THUIS brengen en uw producten in de VS maken".

Verenigde Staten gaat investeren in binnenlandse drone-technologie

Small UAS

De eerste bijeenkomst van de 'Trusted Capital Marketplace' - gepland voor oktober - zal gericht zijn op de 'Small UAS'-industriesector, zei Lord, eraan toevoegend dat er mogelijk kansen zijn voor het Pentagon om ook in deelnemende bedrijven te investeren. "We hebben in de afdeling veel werk verzet over architecturen voor kleine drones, of het nu om fixed-wing of quadcopters gaat", voegde Lord eraan toe.

Verenigde Staten gaat investeren in binnenlandse drone-technologie

Veelbelovende stap

De Trusted Capital Marketplace is een veelbelovende stap die de Amerikaanse industrie zal helpen China in te halen in de Small UAS-markt, zei David Silver, Vice-President van de Aerospace Industries Association voor de Burgerluchtvaart. De hoop is dat de overheid kan helpen commerciële producten te ontwikkelen die door het leger kunnen worden aangepast voor gebruik op het slagveld, in plaats van specifieke defensieproducten te ontwerpen, "die de neiging hebben veel duurder te zijn", zei hij.

Bron: Foreign Policy

0 Reacties

    Plaats een reactie