Op internet zijn foto's en mogelijke specifcaties van een nieuwe DJI-drone opgedoken. Het zou hierbij gaan om de DJI Mavic Mini, een kleinere consumentendrone met een relatief zachte prijs en een 4K camera.

DJI Mavic Mini

De DJI Mavic Mini weegt naar verluidt 350 gram en heeft een diagonale lengte van 270 millimeter. Hij is voorzien van optische vermijdingssensoren aan de voorkant en onderkant om obstakels te vermijden. Met de 4K camera kunnen haarscherpe beelden geschoten worden, die stabiel blijven door een 3-assige gimbal vergelijkbaar met die van de DJI Mavic Air. Aldus de website DroneDJ.

Prijs

Insiders verwachten dat de DJI Mavic Mini 399$ gaat kosten. Hiermee zou DJI de concurrentie aan willen gaan met de Mantis Q van Yuneec. Het is nog niet bekend of er voor die prijs ook nog accessoires zijn inbegrepen.

Gerucht: DJI komt binnenkort met Mavic Mini-drone

Opbouwbaar

Zoals de naam al doet vermoeden zal ook de DJI Mavic Mini een opvouwbaar design hebben. Dit is in lijn met eerdere Mavic-edities, zoals de DJI Mavic 2 Pro en DJI Mavic 2 Zoom

Batterij

De nieuwe drone zal naar verluid ook een nieuwe batterij gebruiken die op dezelfde manier werkt als de DJI Phantom 4. Dat wil zeggen dat deze een extra batterijklep bevat waar de microSD-kaart en de USB-verbinding zich bevinden. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit om een USB-C gaan.

Release

Het is nog niet bekend wanneer de officiële onthulling zal plaatsvinden. Met het verschijnen van de foto's en de informatie van DroneDJ gokken wij dat dit niet lang meer zal duren. Op 13 augustus houdt DJI zijn Transform your World evenement en weten weten we wellicht meer.

Bron: DroneDJ

0 Reacties

    Plaats een reactie