De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA is niet te spreken over consumenten die hun drones uitrusten met gevaarlijke add-ons zoals vlammenwerpers en vuurwerk. De organisatie vorderde recent via Twitter een waarschuwing uit om dit niet te doen, zelfs niet voor de lol. Wie niet luistert, krijgt een stevige boete.

Waarschuwing

Deze week stuurde de Federal Aviation Administration een bericht waarin het agentschap het grote publiek waarschuwt dat het illegaal is om een drone te bedienen met een gevaarlijk wapen eraan vastgemaakt. Denk daarbij aan een vuurwerk of vlammenwerpers. De overheidsfunctionarissen maken zich zorgen dat dit soort riskante add-ons misbruikt gaan worden.

Boete

Het gebruik van een drone met daaraan gekoppeld een gevaarlijk wapen is in strijd met sectie 363 van de FAA Reauthorization Act 2018. Tenzij de dronepiloot speciale toestemming van de FAA heeft ontvangen, staat hem of haar een flinke boete te wachten. Deze kan oplopen tot wel $ 25.000 per overtreding. Even de barbecue aansteken met de vlammenwerper op je drone wordt zo wel een erg duur grapje.

FAA waarschuwt tegen het bewapenen van drones

Verklaring

“Misschien heb je wel eens een online foto of filmpje gezien van een drone met daarop een wapen, vuurwerk, vlammenwerper, explosief of ander gevaarlijk object”, schrijft de FAA in een verklaring. “Overweeg nooit om één van deze items op een drone te monteren aangezien het vliegen met een drone met zo’n item kan resulteren in pijnlijke consequenties voor zowel personen als je bankrekening."

Europa

Het is duidelijk dat de regels voor drones steeds volwassener worden. Vanaf juli 2020 gelden ook in ons land nieuwe, Europese regels. De meeste drones moeten tijdens de vlucht traceerbaar en identificeerbaar moeten zijn. Dronepiloten, waaronder ook hobbyisten, zullen zich moeten registreren.

0 Reacties

    Plaats een reactie