Bijna geen mens in de Eerste Wereld kijkt nog verbaasd omhoog wanneer men een drone ziet vliegen. De onbemande vliegtuigjes zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de maatschappij, maar hoeveel groeipotentie heeft de markt nog? Dat onderzocht onderzoeksbureau Teal Group en zij verwachten de komende jaren een verdriedubbeling van de globale drone industrie.

Flinke groei

Onderzoeksbureau Teal Group verwacht dat de markt voor drones de komende jaren nog flink gaat groeien. Op basis van een uitgebreid onderzoek voorspellen zij dat de totale marktwaarde zal verdriedubbelen in 2030, tot ruim 14 miljard dollar. Het gaat dan nog enkel om de niet-militaire dronemarkt, gedomineerd door de Chinese fabrikant DJI die nog steeds heerst op de markt van de consumentendrones.

Acceptatie

Een deel van de voorspelde groei komt daarnaast door de acceptatie van drones door het bedrijfsleven. Drones worden steeds meer gebruikt door de industrie, van landbouw, bouw, energie tot mijnbouw. Deze industrieën gebruiken onder meer drones om sites en transmissielijnen te inspecteren. Gebruik in de landbouw, voor het sproeien van gewassen en het analyseren van velden, staat op de tweede plaats volgens de studie van Teal Group.

Drone-industrie naar verwachting 14 miljard dollar waard in 2030

Dominantie

Volgens Phill Finnegan, analist bij de Teal Group, domineren Chinese fabrikanten nog altijd de markt. Zowel op het gebied van consumentenmodellen als professionele drones voor de zakelijke markt zou China ruim driekwart van het marktaandeel in handen hebben. De grootste Chinese dronefabrikant blijft DJI.

Bron: Teal Group

0 Reacties

    Plaats een reactie