Bezorgdienst voor de snelle hap, UberEats, start binnenkort met bezorging per drone. De koeriersdienst maakte onlangs meer informatie bekend over de leveringsmethode en kosten die de dienst met zich mee brengt. Deze zomer starten de eerste commerciële vluchten in San Diego.

Landingszones

Er worden geen leveringen gedaan aan huizen van klanten, zegt Bloomberg, maar in plaats daarvan worden ze verzonden naar 'aangewezen veilige landingszones', waar Uber-koeriers het pakket met de hand lossen en naar de deur van de klant brengen. Deze landingszones kunnen in de toekomst zelfs de daken van geparkeerde Uber-auto's omvatten, die door de drones worden geïdentificeerd aan de hand van QR-codes.

UberEats start binnenkort met voedselbezorging in San Diego

Voordelen

Uber zegt dat de drones in slechts zeven minuten een afstand van 2.4 kilometer kunnen afleggen om eten te bezorgen. Veel sneller dan de 21 minuten die een auto of fietser nu nodig heeft, aldus Uber. Daarnaast zijn drones in vergelijking met gemotoriseerde voertuigen die lopen op fossiele brandstoffen een stuk milieuvriendelijker en ontlasten ze het verkeer. "Onze klanten willen kwaliteit en efficiëntie - twee zaken die we nog beter kunnen maken dankzij de inzet van drones", vertelt Eric Allison, hoofdontwerper bij UberEats, aan de website Bloomberg.

FAA

"We hebben nauw samengewerkt met de FAA om ervoor te zorgen dat we aan de vereisten voldoen en prioriteit geven aan veiligheid", zegt Uber's Head of Flight Operations, Luke Fischer in een verklaring. "Vanaf daar is ons doel om de levering van Uber Eats-drones uit te breiden, zodat we met één druk op de knop meer opties aan meer mensen kunnen bieden." Uber wacht ondertussen nog wel op het definitieve akkoord, maar verwacht deze binnenkort te bemachtigen om deze zomer met bezorgen te beginnen.

Kosten

De kosten voor het afleveren van een drone zijn ongeveer hetzelfde als normale kosten, die in San Diego oplopen tot ongeveer $ 8,50. Uber werkt samen met McDonald's als een vroege partner en ontwerpt speciale bezorgpakketten die ervoor zorgen dat hamburgers en friet tijdens vluchten warm en intact blijven. Of dat ook daadwerkelijk het geval is, weten de Amerikanen nog deze zomer. Dan start de proef in San Diego.

0 Reacties

    Plaats een reactie