Dronemaker DJI heeft een nieuwe product aangekondigd dat wederom geen drone is in de traditionele zin van het woord . De RoboMaster S1 een op afstand bestuurbare speelgoedtank die ook laagdrempelig te programmeren is en projectielen kan afschieten. DJI wil hiermee naar eigen zeggen met name jongeren inspireren om te gaan coderen.

DJI RoboMaster S1

De DJI RoboMaster S1 is een op afstand bestuurbaar grondvoertuig met één camera en een kleine buis om projectielen mee te schieten. Deze bestuur je via een speciale app, maar een controller komt later beschikbaar. Het voertuig is uitgerust met 31 sensoren die hem helpen zijn omgeving in kaart te brengen en hij kan 360 graden bewegen dankzij slim ontworpen wielen. Naast besturen, kan de RoboMaster S1 ook laagdrempelig geprogrammeerd worden.

DJI introduceert op afstand bestuurbaar voertuig RoboMaster S1

Camera en besturing

Net als de nieuwste drones van DJI kan de RoboMaster S1 bewegingen en geluiden herkennen, erop reageren, en zelfs objecten volgen. Dat is mogelijk dankzij de ingebouwde camera. Deze heeft een diafragma van f2.4 en een breed gezichtsveld van 120 graden. De camera streamt beeld via Wi-Fi naar een mobiele app, vergelijkbaar met de Ryze Tech Tello. Met deze RoboMaster-app kan de S1 bestuurd en zelfs geprogrammeerd worden. De toegankelijke programmeertalen Python en Scratch worden hierbij ondersteund.

Robotstrijd

Voor meer precisie is het ook mogelijk om het voertuig met een controller te besturen, maar die wordt afzonderlijk verkocht in een add-on-pakket. Deze bevat daarnaast ook nog een extra batterij en een extra set gelkogels om af te vuren. De S1 kan namelijk projectielen schieten in de vorm van kleine kogels gemaakt van onschuldig gelmateriaal. Ze zijn niet giftig en daardoor zeer geschikt voor kinderen. Twee RoboMaster S1's kunnen zo bijvoorbeeld tegen elkaar strijden door elkaars 'zwakke plekken' te raken met de kogeltjes.

DJI introduceert op afstand bestuurbaar voertuig RoboMaster S1

Eductatief

DJI mikt met de RoboMaster S1 naar eigen zeggen vooral op scholieren en studenten met interesse in het bouwen en programmeren van robots. Zo moet je de speelgoedtank eerst zelf in elkaar zetten voordat je uberhaupt aan de slag kan. Heb je dat eenmaal voor elkaar, dan wachten er uitgebreide educatieve programma's op je in de app om het programmeren onder knie te krijgen. Na beheersing van de programmeertalen Python en Scratch kun je vervolgen robotgevechten, maar ook obstakelparcoursen en races organiseren.

Amerikaanse release

Vooralsnog kunnen enkel inwoners van de Verenigde Staten aan de slag met de RoboMaster S1. Zij kunnen deze vandaag bestellen voor 499$ via de website van DJI. Over een internationale release is nog niets bekend. Europeanen zullen dus nog even geduld moeten hebben. Amerikanen kunnen verder nog uitkijken naar het PlayMore-pakket (met o.a. een controller en extra kogeltjes) dat in juli verschijnt.

RoboMasters

RoboMasters is een wedstrijd in Azië waar studenten robots bouwen en coderen die vervolgens met elkaar de strijd aan gaan in een arena. Met de RoboMaster S1 wil DJI een meer laagdrempelige versie van dat idee verkopen aan kinderen in de VS, Europa en Japan. De dronefrabrikant heeft een reeks hulpvideo's ontwikkeld om gebruikers te helpen alles te leren, zelfs als ze nog nooit eerder hebben gecodeerd. "De hoop is dat robotica een belangrijke sport zal worden, zoals voetbal en basketbal. Dat is onze visie voor dit product", vertelt projectleider Shuo Yang.

0 Reacties

    Plaats een reactie