Amazon heeft recent een nieuwe bezorgdrone onthuld. Het apparaat heeft eigenschappen van zowel een helikopter als een vliegtuig. De drone kan verticaal opstijgen en landen, maar ook regulier rondvliegen. De Amerikaanse webwinkelgigant wil het nieuwe bezorgmiddel naar eigen zeggen ‘binnen enkele maanden’ gaan gebruiken.

Amazon Prime Air

Amazon onthulde de nieuwe bezorgdrone tijdens een speciale bijeenkomst in Las Vegas. De Amazon Prime Air drone is een interessante combinatie tussen een helikopter en een vliegtuig. Zo stijgt het toestel verticaal op, om vervolgens zijn vlucht te vervolgen zoals een vliegtuig. Amazon legde tijdens haar presentatie vooral de nadruk op verbeterde veiligheidsmaatregelen voor dronebezorging.

Veiligheidsvoorzieningen

Jeff Wilke, CEO Public Relations bij Amazon, benadrukte de veiligheidskenmerken van het vliegtuig. "We weten dat klanten zich alleen maar op hun gemak voelen als ze drone-afleveringen ontvangen als het systeem ongelooflijk veilig is", zegt Wilke. Hij beweert dat de veiligheidsvoorzieningen van de drone het "net zo robuust en stabiel maken als een commercieel vliegtuig". Aan ambitie ontbreekt het in ieder geval niet bij Amazon.

Amazon presenteert nieuwe hybride bezorgdrone

Drone

De nieuwe drone maakt gebruik van een combinatie van thermische camera's, dieptecamera's en sonar om gevaren te detecteren. Met behulp van kunstmatige intelligentie kunnen boordcomputers obstakels automatisch identificeren en er omheen navigeren. "Paragliders, hoogspanningslijnen,de corgi in je achtertuin: deze drone houdt overal rekening mee," vertelt Wilke enthousiast. De nieuwe drone zal door het leven als de Amazon Prime Air drone.

Gewichtslimiet

Het doel van toekomstige Prime Air-service is om paketten aan klanten te leveren in minder dan 30 minuten. Amazon wil daarvoor drones in de lucht hebben die volledig elektrisch zijn en die zo'n 15 mijl ( ongeveer 24 kilometer) kunnen vliegen. Daarbij gaat de gigant uit van paketten van minder dan vijf pond. Dit lijkt weinig, maar Amazon zegt dat tot 90 procent van de gekochte artikelen nog onder die gewichtslimiet vallen.

Amazon en drones

Amazon experimenteert al langer met dronebezorging. Zo wilde men in 2014 al beginnen met dronebezorging, maar toen was de regelgeving nog niet zo ver. Sindsdien is het bedrijf continu bezig geweest met het doorontwikkelen van haar Prime Air-dienst, ter voorbereiding op de toekomst. In 2017 patenteerde het bedrijf zowel een pratende als een zelfvernietigende bezorgdrone. Het is duidelijk dat Amazon een grootste toekomst ziet voor dronebezorging, maar wanneer de nieuwe Prime Air drone precies uitkomt is vooralsnog onbekend.

Foto: Amazon

0 Reacties

    Plaats een reactie